Így húsvétoznak a sztárok: van, aki külföldre menekül, de van, aki még böjtöl is!

Németh Kristóf Erdélyi Mónika sztárok húsvét Bangó Margit Till Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár akadnak bőven népszokások és hagyományok, minden család másként tartja a kereszténység legnagyobb ünnepét, ami egyben a tavaszvárás és a tavasz eljövetelének ünnepe is. Így telik a húsvét a magyar hírességeknél.

Till Attila a böjtöt is betartja, ugyan idén elfelejtette

Évek óta tartja a műsorvezető a húsvéti nagyböjtöt. Ilyenkor csak magokat, nyers salátákat és gyümölcsöket fogyaszt, ami az egészségének is jót tesz. Idén viszont annyi elfoglaltsága akadt, hogy elfelejtett böjtölni, de a megszokott rituálék megmaradtak.

Forrás: Marton Szilvia

Ilyenkor náluk összegyűlik a család, idén legalább tizenkét főre számítanak. Elmaradhatatlan a sonka és a tojás, a kenyér minőségére pedig annyira odafigyelnek, hogy inkább maguk sütik - írja a Hot.

A Bangó családnál elmarad a húsvéti lakoma

Régebben ez idő tájt már nagy volt náluk a sürgés-forgás, azonban idén elmarad a nagy lakoma. Bangó Margit fellépést vállat, unokája, Tina pedig nem akarja nélküle ünnepelni a húsvétot, így ők Veronába utaznak.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Azért a szűk család számára tartanak egy kisebb összejövetelt, és hímes tojással is készülnek, de Tina elárulta, hogy egyre laposabbak ezek az ünnepek. “Ahogy telnek az évek, egyre furcsábbak lettek ezek az alkalmak. Inkább elbújunk a locsolkodók elől” - mondta a lapnak a háziasszony, aki hozzátette, hogy azért ünnepi díszbe öltöztetik majd a lakást.

Németh Kristófék először ünnepelnek hármasban

A színész először tartja a húsvétot kisfiával, Lócival és kedvesével, Adler Judittal, ezért már most nagyon készülnek rá. Számukra legalább olyan jelentőséggel bír ez az ünnep, mint a karácsony, sonka viszont nem lesz az asztalon.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Kristóf vegetáriánus, így ez a hagyományos étel kimarad az ünnepi menüből, de a többi szokást ők is megőrzik. Keresztapja református lelkész, így minden évben ellátogatnak az istentiszteletére. Feldíszítik a lakást, és locsolkodni is elmennek majd.

Erdélyi Mónikánál ilyenkor összegyűlik a család

A műsorvezető szereti maga köré terelni a családját az ünnepekkor, nincs ez másként húsvétkor sem. "Az élet lényege, hogy a család együtt legyen, ezért amikor csak tehetjük, közösen töltjük a szabadidőnket" - mesélte Mónika a lapnak, aki ma már a hagyományokat is őrzi.

Forrás: Femcafé

Korábban próbált lázadni a sonka ellen, de belátta, hogy ez is része az ünnepnek, ahogy a húsvéti tojáskeresés is, amit a mai napig őriz. Késő este, vagy hajnalban dugja el kertjükben a csokitojásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.