Ördög Nóra Friderikusz Sándor Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy írtunk róla, Sebestyén Balázs a Forbes magazinnak adott interjújában – már nem először – megint odaszúrt Ördög Nórának. Friderikusz Sándor nem hagyta szó nélkül a Morning Show műsorvezetőjének beszólásait, és hosszú írásban fejtette ki véleményét. 

"Vártam pár napot, hátha valaki a TV2-nél megelégeli ezt az egyszerre hetyke és pökhendi stílust, és rendre utasítja a szemtelenkedő urat. Mivel ez elmaradt, magam látom feladatomnak – kizárólag a szigorúan vett szakmaiság jegyében –, hogy Ördög Nóra védelmére keljek" – kezdi a televíziós a mondandóját, és hozzátette, Ördög Nóra profi műsorvezető, sőt, véleménye szerint ma ő a legjobb.

Forrás: Tv2, rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

"De hogy a lényegre térjek, hadd kérdezzem már meg: mire ez a nagyon nagy arc vagy álarc, amelyet – figyelem már jó ideje – Sebestyén Balázs visel?" – folytatja. "Miért gondolja, hogy megengedheti magának, hogy időről időre céltáblájára felhelyezze képernyős szaktársait, és a saját Parnasszusáról rendre leszólja többségüket?" – teszi fel a kérdést Friderikusz, majd hosszan elemzi Sebestyén pályáját.

"Balázs körülbelül 16-18 éve van a pályán, ám akárhogy is követtem, nem tudtam tetten érni egyetlen gigantikus tévés és rádiós teljesítményét, például egyszer sem volt szerencsém találkozni produkcióinak kikezdhetetlen minőségével. De ha valaki fel tudja idézni Balázs egyetlen kiemelkedő műsorát, esetleg bármelyik műsorának egyetlen emlékezetes mondatát, poénját vagy mozzanatát az elmúlt 16-18 évből, nagyon kérem, segítsen nekem! Addig is élénken emlékszem az egykori Balázs show-kra, amelyekben Balázs sorozatosan botladozott, nem egyszer ízléstelen és vállalhatatlanul erkölcstelen szituációkat állítva elő, amelyeket aztán képtelen volt profihoz méltó módon kezelni" – írja véleményét, majd konkrétan seggnyalónak nevezi az RTL Klub műsorvezetőjét. Sorolja, mikor hogy viszonyul Balázs például Andy Vajnához, és megemlít egy esetet, amikor főnökéről, Kolosi Péterről, az RTL Klub programigazgatójáról nyilatkozott.

Fotó: Nánási Pál/TV2, Szabó Gábor/Origo

"Nem szoktam a kollégáimról nyilvánosan értekezni. Balázsról is örökre megtartottam volna a véleményemet magamnak, de most, hogy sokadik alkalommal brutálisan és nagyon kisszerűen ment neki pályatársnőnknek, a nála feltétlenül professzionálisabb Ördög Nórának, elszakadt a cérnám. Hetykén szemtelenkedni ugyanis nem méltó, különösen egy hölggyel szemben nem, túl azon, hogy Sebestyén Balázs idáig mutatott szakmai teljesítménye alapján még hiteltelen is. És mindannyiunknak, szakmának és közönségnek egyaránt, el kellene gondolkoznunk azon, hogyan engedhettük meg, hogy a bulvár szintjére süllyedjen szinte a teljes magyar nyilvánosság, hogy a Balázs-féle teljesítmények és magatartások uralják el, hogy az intellektuális szegénylegénység és a gátlástalan cinizmus diktálja a mércét, s hogy lassan már senki se mer tiltakozni ellene, mert mindenki tudja – ha nem is a sajátján, de a mások bőrén megtapasztalva –, hogy jobb kussolni, mert sok lúd bizony disznót győz!" – zárja mondandóját.

Friderikusz Sándor a 24.hu-n írt cikkére Nánási Pál, Ördög Nóra férje az alábbi posztban reagált:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.