Emlékezzünk Klapka Györgyre: milliárdos volt, de soha nem érdekelte a pénz

Fotó: Nagy Attila [origo] -
halál Klapka György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felsorolni is alig lehetne, mennyi mindennel foglalkozott élete során Klapka György. Ahogy egy korábbi interjújában fogalmazott, csak akasztott ember nem volt még. Számára a munka volt az élet, ezt viszont nem a pénzért csinálta, hanem azért, mert a küzdéshez szokott hozzá, és anélkül sosem adta fel. Klapka György a haláltól sosem félt, csak a tétlenségtől.

Reggel még interjút adott születésnapjáról Klapka György, délután pedig váratlanul elhunyt. A milliárdos ember annak ellenére, hogy 88 éves volt, nem gondolt a halálra. Tette a dolgát, és a jövőt tervezte. Sajnos már nem lesz újabb üzlet, amibe belevághat, de élete során már így is rengeteg dologgal foglalkozott. Ahogy egyszer ő mondta Szily Nórának, csak akasztott ember nem volt.

Klapka Györgyöt soha nem érdekelte a pénz Fotó: Nagy Attila [origo]

Az üzletember nem azért fogott mindig újabb és újabb vállalkozásba, mert a pénzt hajszolta, hanem azért, mert megszokta a munkát, és a küzdelmet. "Gyerekkori élményeim végigkísértek egész életemben.

Én láttam azt, hogy apám és anyám mit küzdött azért, hogy túléljék a gazdasági válságot,

hogy túléljék a háború előtti időszakot, hogy túléljék a háborút, hogy mindent túléljenek" - mondta annak idején Klapka György Szily Nórának. Az üzletember már gyermekkorában megtanulta, mi a munka, ugyanis ő folyamatosan dolgozott, és - ahogy ő mondta - küzdött. Ez a küzdeni akarás egész életében végigkísérte.

"Ha nekem nincs tovább munkám, én meg fogok halni. Az én halálom napja, az a munkám vége.

Ha vége a munkámnak, és nincs tovább mit keressek az életben, akkor nekem az életemnek is vége. Nem sajnálom, nem félek a haláltól. Csak én annyira megszoktam a munkát, annyira megszoktam a küzdelmet" - mondta Klapka György. "Én nem szeretem küzdelem nélkül feladni az életet" - tette hozzá, és elmondta azt is, hogy nem a pénzért csinálja.

"Engem a pénz abszolút nem érdekel. Világ életemben nem törődtem a pénzzel.

Nem érdekelt engem soha, gyermekkoromban sem. Megszoktam, kezeltem, nekem a pénz munkaeszköz volt. Ma is az. Én egy puritán ember vagyok, akinek a paprikás krumpli nagyon jó" - mesélte az üzletember, aki könnyedén legyintett, ha valami nem jött össze, mind a munkában, mind a magánéletben. Az elmúlást is nagyon könnyen viseli.

Sosem félt a haláltól: az élet természetes velejárójának tartotta Fotó: Nagy Attila [origo]

"A halált, mint olyat, az élet természetes velejárójának tartom. Nekem a halál az nem egy különleges valami. Aki megszületett, az meg is fog halni, hogy mikor, - ötéves korában vagy százéves korában - az teljesen mindegy, ha már meghalt.

A halál, mint olyan, engem nem zavar. Én nem járok a temetőbe sem.

A szüleim sírjához sem, soha! Pedig mindkettőjüket nagyon szerettem, emlékszem minden mozdulatukra, ahogy vertek minden nap, arra is. Minden nap kikaptam" - vallotta be az üzletember 2012- ben Szily Nórának.

Kim Kardashian visszatérthttp://www.life.hu/sztarok/20170106-kim-kardasian-ujra-a-nyeregben-foto-bizonyitja.htmlKim Kardsashiant a párizsi divathéten kirabolták és megkötözték saját lakosztályában, valamint több miliós értékeket vittek el tőle. A világsztár azóta visszavonultan él, a nyilvánosságot teljesen kizárva. Most viszont úgy néz ki, megtört a jég és a celebdíva ismét nyeregben van: több képet is közzétett közösségi oldalán.TV + Sztárok--Egy kutatás elárulta: Ezek a legjobb filmes csókjelenetekhttp://www.life.hu/sztarok/20170106-a-titanic-csokjelenete-az-elso-de-susi-es-tekergo-a-masodik.htmlA Titanicban Jack és Rose között lezajló csókjelenet választják mindig a filmes történelem leghitelesebb intim pillanatának. Ezt pedig szorosan követi egy mesefilmes csók, a Susi és Tekergő egyik jelenete.TV + SztárokOrigoKiderült: Gorbunov Dmitrij és Opitz Barbi egy párt alkotnak!http://www.life.hu/sztarok/20170106-gorbunov-dmitrij-es-opitz-barbi-egy-part-alkotnak.htmlMaga Opitz Barbi tette közzé a hírt, miszerint szerelem szövődött közte és Gorbunov Dmitrij között. A két versenyző közös álmokat dédelget. TV + SztárokFotó: Mudra László - OrigoGesztesi Károlyt ittas vezetés miatt ítélték el: 2 év eltiltást kapotthttp://www.life.hu/sztarok/20170106-ket-evig-nem-vezethet-autot-gesztesi-karoly-ittas-vezetes-miatt.htmlIttas vezetés miatt ítélték el Gesztesi Károlyt, szerdán mondták ki a határozatot. A színészt két évre tiltották el a vezetéstől, de csak autóba nem ülhet. Motoron például bármikor furikázhat. TV + SztárokFotó: Zsigmond László/Life.huSarka Kata már megtalálta az igazithttp://www.life.hu/sztarok/20170106-sarka-kata-mar-megtalalta-az-igazit-hajdu-is-tud-a-baratrol.htmlTegnap kiderült a féléves hercehurca után, hogy Hajdú Péter és Sarka Kata házassága végleg véget ért. Feladták, belátták, hogy nincs értelme tovább küzdeni, mindketten kijelentették, hogy el akarnak válni. TV + SztárokOrigoMagyar sztárok, akik a hitel csapdájába estekhttp://www.life.hu/sztarok/20170104-magyar-hiressegek-akik-nagyon-nehezen-tudjak-fizetni-a-hitelt.htmlSzinte naponta olvashatunk a médiában olyan híreket, melyek szerint egyre többen küzdenek az évekkel ezelőtt felvett hitelükkel. Ez alól a magyar hírességek sem kivételek, akik közül páran keményen megküzdöttek a bankokkal. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.