Csuja Imre a fia haláláról beszélt

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
halál öngyilkos Csuja Imre öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem beszélt eddig élete legnagyobb tragédiájáról Csuja Imre, amit semmi sem tud gyógyítani. Most megtörte a csendet, elmondta: meghalt a fia.

Csuja Imrét ismerhetik a nézők a színházból, filmekből és újabban sorozatokból is, de a magánéletéről keveset tudni. A színművész nem is nagyon szeret beszélni róla, főként nem a fájdalmas emlékekről, most mégis megtette azért, hogy más szülők észrevehessék a baj legapróbb jeleit is.

Csuja Imre fia ugyanis meghalt, amiért sokáig magát hibáztatta.

Csuja Imre magát hibáztatta a fia haláláért Fotó: Adrián Zoltán - Origo

"Meghalt a fiam. Tizennégy éve történt, de még ma is beszélünk róla a feleségemmel. Elővesszük a régi fényképeit, felidéződnek az emlékek, amiket közösen, nagy vidámsággal éltünk meg. (...)

Aztán jöttek a dühkitörések, és azt hittük, mindez életkori sajátosság. Ma már tudom, hogy nem, de már késő.

Ha egy szülő észreveszi a gyerekén, hogy megváltozott a viselkedése, ne habozzon, vigye el orvoshoz. Sokáig hibáztattam magam, hogy gyanútlan voltam, gyanútlanok voltunk" – mondta a Best magazinnak Csuja Imre. Hozzátette, elbeszélgettek akkor Gergővel, aki közölte velük, hogy nem akar élni. A szülők nevelési tanácsadóhoz vitték, aki beutalta a pszichiátriára, de arra a látogatásra már nem került sor. Elveszítették a fiukat, de nem omolhattak össze. "Iszonyatos ürességet éreztem, de ott volt a másik két gyerekünk. (...) Az ember tehetetlen, és ezt nem lehet feldolgozni ennyi év után sem. Tizennégy éve mindennap ordítok magamban.

Nincs annál borzalmasabb, amikor egy szülő eltemeti a gyermekét"

– osztotta meg élete legnagyobb tragédiáját a színművész, remélve, hogy másoknak segíthet ezzel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.