Sztárok, akiket kitiltottak Kínából: Brad Pittől Harrison Fordig

Kína tiltás sztárok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Noha Kína már nyit az amerikai filmek felé, vannak olyan színészek, akiket ettől függetlenül egyáltalán nem látnak szívesen az országukban. Annyira, hogy hivatalosan is kitiltották őket, vagy azért, mert a kormány ellen szólaltak fel, vagy azért, mert tiszteletlenek voltak a kultúrával szemben. Íme, azok a sztárok, akik nem tehetik be a lábukat Kínába.

Miley Cyrus

Miley Cyrus Forrás: Rob Kim / Getty Images North America / AFP

Igazából nincs olyan ember, akit ne háborított volna fel valamivel már Miley Cyrus, de különös módon a kínaiakat nem a polgárpukkasztó viselkedése vagy a meztelenkedése zavarta, hanem egyetlen fotó: a bizonyos képen Miley az ázsiaiakat utánozta azzal, hogy visszahúzta a szemén a bőrt. Kitiltották.

Brad Pitt

Brad Pitt Forrás: AFP

Csaknem húsz évre tiltották ki Kínából Brad Pittet, egy film miatt. A Hét év Tibetben című alkotásról van szó, melyben a színész főszerepet játszott. Őt és az összes alkotót eltiltották az országtól, mert nem tetszett nekik, hogy a film úgy mutatja be a kínai kormányt, mint a Tibetet elnyomó hatalmat.

Selena Gomez

Selena Gomez Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images North America / AFP

A fiatal énekesnő nem foglalt állást a kormánnyal kapcsolatba, a dalszövegeiben sem lehetett hallani semmi ilyesmit. Egyetlen dologban hibázott Selena Gomez: találkozott a Dalai Lámával, és még fotózkodott is vele!

Sharon Stone

Sharon Stone Forrás: AFP/Robyn Beck

A színésznőt ay Cannes-i Filmfesztiválon tett egyik nyilatkozata miatt tiltották ki Kínából. A 2008-as szecsuáni földrengésről beszélt, és határozottan állította, hogy a csapás azért érte a térséget, mert Kína évek óta elnyomás alatt tartja a Dalai Lámát.

Richard Gere

Richard Gere Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A Tibetért folytatott küzdelme miatt tiltották ki Kínából a színészt, aki először az 1993-as Oscar-gálán szólalt fel. Elmondta, hogy a térség elnyomása sérti az emberi jogokat, de beszédén még a producerek is felháborodtak, mivel Gere nem jutalmazottként, hanem egy díj kiosztása előtt ragadta meg az alkalmat véleménye kinyilvánítására.

Harrison Ford

Harrison Ford Forrás: AFP

Ő is a Tibetért küzdő sztárok sorát erősíti. A színész sokszor szólalt fel a térség elnyomásával kapcsolatban, arról is gyakran beszélt, hogy Kína megsérti az emberi jogokat. Harrison Ford a Dalai Lámával is találkozott, és annak ellenére is folytatta küzdelmét, hogy kitiltották Kínából.

Tabuk nélkül négy keréken: Gerő Adriennhttp://www.life.hu/sztarok/20170531-tabuk-nelkul-negy-kereken-pilat-gaborral-gero-adrienn.htmlA méltán népszerű Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal elindítója, Pilát Gábor új sorozatot indít Tabuk nélkül négy keréken címmel. A párkapcsolati szakértő egy autóból jelentkezik, és utasa mindig más lesz. Ezúttal Gerő Adriennt, a Házasság első látásra című reality egyik főszereplőjét kocsikáztatta meg, aki kitálalt a műsorról, és elmondta, mit érez - immár - volt férje iránt. TV + Sztárok--Cooky-nak új barátnője vanhttp://www.life.hu/sztarok/20170601-cooky-ujra-szerelmes.htmlÚgy tűnik, végleg vége a francia származású rádiós műsorvezető házasságának. Bennfentesek szerint Cooky-nak új szerelme van. TV + SztárokOrigoHajdú Péter családja egy kiskutyával bővült- Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20170601-hajdu-peter-kiskutyat-vett-foto.htmlHajdú Péter egy új családtaggal lepte meg magát: Zeusz egy 8 hetes bernáthegyi kölyök, aki szemmel láthatóan elbűvölte a sztárt. TV + SztárokFotó: Mudra László - OrigoLagzi Lajcsi nemsokára bíróság elé állhttp://www.life.hu/sztarok/20170601-lagzi-lajcsi-birosag-ele-all.htmlNemsokára bíróság elé áll Lagzi Lajcsi, a felesége és kilenc társa az áram-és vízlopási ügy miatt. TV + SztárokOrigoCsisztu Zsuzsa és Schobert Norbi összeveszett a forgatásonhttp://www.life.hu/sztarok/20170601-csisztu-zsuzsa-es-schobert-norbi-osszeveszett-forgatason.htmlCsisztu Zsuzsa Schobert Norbit látta vendégül műsorának forgatásán, de állítólag botrányba fulladt: Norbi nem tűrte tovább a műsorvezető szekálását. TV + Sztárok--Válni készül Hujber Feri feleségehttp://www.life.hu/sztarok/20170601-valni-keszul-hujber-feri-felesege-tolgyesi-khel-cynthia.htmlNem a legjobb időszakát éli Hujber Ferenc. Egy családi veszekedés miatt továbbra is kényszerítés vádja miatt nyomoz a rendőség, és a legújabb lapértesülések szerint a színész feleségének, Cynthiának is lege lett.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.