Fülöp herceg sokáig csalta II. Erzsébetet

2017.06.08. 11:21

Fülöp herceg nem könnyítette meg II. Erzsébet helyzetét: házasságuk elején a herceg ugyanis gyakran megcsalta a királynőt. Botránytól és válástól tartottak az udvarban.

Fülöp és II. Erzsébet házassága nem indult szerencsésen. Úgy tűnt a herceg a háta közepére sem kívánja a szabályokat, és főként nem a monogámiát. Egy a palota életéről szóló dokumentumfilmben felfedték a pár sötét titkait és kiderült, hogy Fülöp nem volt a hűség mintaszobra, de nem ám!

II. Erzsébet királynőhöz nem volt hűséges Fülöp hercegForrás: AFP/Ben Stansall

Ő és a többiek úgy viselkedtek, mint a playboyok" - mondta Dr. Piers Brendon történelemtudós. Hozzátette, Fülöpöt és barátait folyamatosan meztelen nők vették körül. Erzsébetet pedig rendkívül zavarta férje viselkedése, az egész palota a válástól és botrányoktól rettegett, ahogy az anyakirálynő is. Fülöp azonban akkoriban nem igazán hagyta, hogy bárki beleszóljon a dolgába, gyorsan eltávolította a palotából az anyakirálynőt: a leghidegebb télen megkérte a szolgálókat, hogy kapcsolják ki a fűtést azokban a szobákban, amiket ő használt - írja az Express. Így nem volt más választása a királynőnek, mint hogy elhagyja az épületet. Ezután már senki nem szólt bele a tivornyázásába, még egy 4 hónapos hajóútra is elment, ahol állítólag volt olyan nő a fedélzeten, aki csak vele foglalkozott. Mikor hazaért, mindenki attól tartott, hogy ki fog törni a botrány, Fülöp azonban úgy szállt le a hajóról, mintha kicserélték volna. "Köthetett magával egy alkut a hajón, méghozzá azt, hogy működőképessé teszi a házasságát" - állítja a történész.

II. Erzsébet bejelentése: Fülöp herceg ősztől visszavonul
Sürgős megbeszélést hívott össze II. Erzsébet, még a legtávolabbi szolgálókat is Londonba hívták. Eddig mindenki izgatottan és idegesen várta, hogy mi lesz a nagy bejelentés, de végre kiderült: Fülöp herceg visszavonul. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!
Fülöp hercegII. Erzsébet brit királynőmegcsalás