Megszólalt Oszter Sándor a természetkárosítás kapcsán: Videó!

Forrás: Youtube -
építkezés Oszter Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diósjenő lakossága felbőszült Oszter Sándor tette miatt, pedig a színész állítása szerint semmi szabályba ütközőt nem követett el. 

Oszter Sándor a 2000-es évek elején kezdte el felvásárolni azt a természetvédelmi területnek nyilvánított részt Diósjenőn, ahol először a hegyi patakot minősítették át csatornává, majd fákat vágatott ki, most pedig tórendszert építtet úgy, hogy a helyi horgásztó egyetlen vízutánpótlási forrását magához vezette be.

A Nógrád megyei község lakói teljesen fel vannak háborodva, ugyanis véleményük szerint a színésznek köszönhetően apadni kezdett a vízszint, ezért az önkormányzathoz fordultak, aki leállíttatta a munkálatokat, ám erről Sándor tudomást sem vesz. A színművész egy friss interjúban reagált a vádakra:

Oszter Sándor elmesélte a maga nézőpontját a tóépítés kapcsán Forrás: Youtube

"Kezdeném ott, nekem minden engedélyem meg van. Ezt az engedélyt tulajdonképpen a minisztérium adta ki, előtte aláírta a polgármesteri hivatal, aláírta a horgász egyesület, aláírta az Ipoly Nemzeti Park, aláírta az Ipoly Vízgazdálkodási Szervezet. (...) Ezek mellett felteszem a kérdést, hogy egy minisztériumi engedélyt van-e joga felülbírálni egy önkormányzatnak?"

Amennyiben az önkormányzat ezt leállíttatja, akkor én bírósághoz fordulok, mert véleményem szerint ez egy abszolút hozzá nem érthető, megalapozatlan hozzállás. (...) Mi csak kipucoltuk ezt a területet, mert ingoványos volt, minden meg volt rohadva, büdös volt. Nem beszélve arról, hogy korábban mikor átjártak, akkor ide hordta a falu szemetét. Minden évben két nagy kamion szemetet kellett nekem elvitetnem"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.