Újabb nők meséltek arról, hogy Marton László zaklatta őket

Forrás: MTI/Czimbal Gyula -
Marton László metoo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Harvey Weinstien botrány kirobbanása után hazánkban is felültötte a fejét egy nagyon komoly szexuális zaklatásról szóló hír. Sárosdi Lilla nyilatkozata indította el a lavinát, aki végül azt is elárulta, ki az illető: Marton László a Vígszínház főrendezője azóta lemondott pozíciójáról, amíg az eset nem kerül tisztázásra.

Sárosdi Lilla volt az első, aki elmesélte, hogyan zaklatta őt 20 évvel ezelőtt Marton László, a színházi világban ismert és elismert rendező. Azóta a 444.hu-nál hét nő jelenkezett, akik mind hasonló történeteket meséltek el: a rendező a saját nemi szevét masszírozta a lányok kezeivel, akik között vol olyan, aki sokkot kapott és hagyta magát. Legutóbb 2015-ben történt ilyen eset, amikor a rendező már 72 éves volt.

Újabb nők jelentkeztek, akiket szintén zaklatott Marton László Forrás: MTI/Czimbal Gyula

„A kocsijában valahogy mindig hozzáért a lábamhoz, ahogy váltott, de egy idő után már olyan durván tapizta a combomat, hogy alig vártam, hogy váltson, és legalább addig békén hagyjon. Mit reagáljon ilyenkor az ember? Elhúztam a lábamat, de nem mondtam semmit, nem akartam megbántani egy ilyen nagy embert".

Marton ezután megígérte a lánynak, hogy segít neki bejutni egy vidéki színházhoz és segíti őt a felkészülésben is.

„Azt mondta, hogy ne színházban próbáljunk, hanem nyugodtabb helyen, egy lakásban. Első alkalommal még csak célozgatások voltak, hogy a hálószobát még nem is láttuk meg egyéb olcsó szövegek. Másodszorra már úgy mentem oda, hogy ha továbbra is ezt csinálja, akkor otthagyom.

És csinálta, véletlenül hozzáért a mellemhez meg ilyenek, és akkor én, hogy Tanár úr, nekem az az érzésem, maga többet akar tőlem. Mire ő, hogy ezt nem gondolod rosszul. Egyszerűen elsírtam magam. Marton nézett, aztán azt mondta: jajj de szép vagy, amikor sírsz. Utána jött a sértődés meg a lelki zsarolás, hogy jó, akkor nem is kell többet találkoznunk. Én meg mondtam, hogy hát szerintem sem".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.