Kevin Spacey-t kivágják A világ összes pénze című filmből

Forrás: Sony Pictures -
Kevin Spacey A világ összes pénze metoo szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kivágják a szexuális zaklatási botránya miatt a filmiparban ellehetetlenült Kevin Spaceyvel forgatott jeleneteket a decemberben mozikba kerülő A világ összes pénze című filmből, és Christopher Plummerrel forgatják újra a produkciót - erről számolt be a hollywoodi szaksajtó szerdán.

A Variety, a The Hollywood Reporter és a deadline.com értesülését egy, a film forgalmazójához, a Sony Pictureshöz közelálló forrás is megerősítette. A film forgalmazása az eredeti tervek szerint december 22-én kezdődne Észak-Amerikában.

A világ összes pénze című, megtörtént események nyomán készült produkciót Ridley Scott rendezte. A dráma 1973-ban játszódik, amikor elrabolták a dúsgazdag John Paul Getty 16 éves unokáját. A filmben Kevin Spacey játszotta a milliárdos nagyapát, akit a fiú anyja próbál meggyőzni arról, hogy fizesse ki a váltságdíjat.

Scott a 87 éves Christopher Plummerrel forgatja újra a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey jeleneteit. A munka már el is kezdődött, és a rendező kitart amellett, hogy a film egy hónap múlva a tervekhez híven a mozikba kerülhet. Egyébként Scott állítólag eredetileg is Plummert választotta volna erre a szerepre, de a stúdió a hírek szerint nagyobb nevet akart, ezért készült végül Spaceyvel a produkció. Spacey mintegy két hetet forgatott a stábbal, számos olyan felvétele volt, ahol csak ő szerepelt a képen. Az újraforgatásban a közös jelenetek miatt Mark Wahlberg és Michelle Williams is részt vesz.

Kevin Spacey az All the Money in the World című filmben Forrás: Sony Pictures

A filmet a Sony korábban már visszavonta az Amerikai Filmintézet (AFI) fesztiváljáról, ahol november 16-án debütált volna. Az újraforgatásról szóló hírek pár órával azt követően láttak napvilágot, hogy Spacey egy újabb áldozata állt a nyilvánosság elé: Heather Unruh televíziós műsorvezető jelentette be, hogy tavaly egy étteremben Spacey szexuálisan zaklatta 18 éves fiát, aki azóta is a trauma hatása alatt áll. Unruh hozzátette: a fia rendőrségi feljelentést tett a múlt héten, és az ügyben bűnügyi nyomozás kezdődött.

A Harvey Weinstein filmmogul egy hónapja kirobbant szexuális zaklatási botránya nyomán elindult lavina október végén érte el Kevin Spaceyt, akit először Anthony Rapp vádolt meg azzal, hogy a nyolcvanas években, 14 éves korában a színész szexuálisan zaklatta őt. Azóta a sztár több további áldozata is megszólalt, köztük a Netflixnél forgatott Kártyavár című tévésorozat nyolc alkalmazottja, akik ugyancsak szexuális zaklatással vádolták Spaceyt. A Netflix válaszul bejelentette, hogy a széria hatodik évfolyamának forgatását felfüggeszti, és a Gore Vidal amerikai íróról szóló, Spaceyvel készült életrajzi filmet sem mutatja be. Spacey ellen közben már a londoni rendőrség is nyomozást indított egy 2008-ban történt szexuális bántalmazási ügy miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.