Így emlékeznek Fábián Julira a zenésztársai: videó!

betegség halál rákos beteg énekesnő Fábián Juli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mokka műsorában vendégeskedett Delov Jávor (RandomTrip), Palásti Kovács Zoltán (Zoohacker) és Czutor Zoltán, akik Fábián Juli barátai és zenésztársai. Az énekesnőre emlékeztek.

December 16-án, hosszantartó betegeskedés következtében elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő mindössze 37 éves volt, a családja, a barátai és a zenésztársai körében távozott.

A hír a komplett hazai zenésztársadalmat megviselte, rengetegen gyászolják. Az énekesnő három zenésztársa volt vendége a Mokkának, és Juliról meséltek:

"A környezetemben az egyik legnagyobb jellemfejlődésen keresztül átment ember. (...) Minél nehezebb kihívásokat görgetett elé a sors, annál pozitívabb volt. És a végén az a furcsa helyzet állt elő, hogy ő vígasztalt vagy adott tanácsot egy csomó szituációban. Fura, de ez példaértékű. (...) Ez a fajta hozzállás mindannyiunk életét nagyon - nagyon pozitívan segítette" - mesélte Delov Jávor.

Palásti Kovács Zoltán pedig elárulta, hogy Juli mindig is nagyon diszkréten kezelte a betegségét. Amikor társasággal vagy színpadon volt, sosem lehetett érezni, hogy mi zajlik éppen benne. Mindig csak adni és sugározni akart, akkor is, ha komoly belső harcokat vívott:
"Mi is tapintatosak voltunk. Szeretetet rengeteget adhatunk, de ez az ő belső harca volt. Viszont azt el tudom mondani, hogy bármilyen helyzetben is, amikor találkoztunk ezt az egész témakört ő félretette, és ő csak sugározni akart kifelé. Nekünk és az embereknek adni magából" - válaszolta Palásti Kovács Zoltán Mádai Vivien kérdésre, aki arra volt kíváncsi, hogy mennyire avatta be Juli a zenésztársait a vegeségének stádiumaiba.

Zoohacker aztán arra is kitért, hogy akkor is dolgoztak-e együtt, amikor az énekesnő már beteg volt:
"Ez egy hosszabb folyamat volt nyilván. Igen, belső lelki állapotban kellett neki tartania magát éveken keresztül. Ez egy külön csoda, ami megérne megint egy emberi tanítást, hogy hogyan kell hozzáállni ezekhez a dolgokhoz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.