Így nézett ki Michael Schumacher kisgyerekként és tiniként: fotó

Forrás: AFP -
fotó tinédzser Michael Schumacher gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 49 éves Michael Schumacher egészen fiatalon került először a versenyzés közelébe, négyéves volt, amikor megkapta első gokartját, hatévesen már a klub bajnoka lett, 15 évesen pedig német junior bajnoki címet szerzett: így nézhetett ki akkoriban.

Michael Schumacher 49 éves lett, pályafutása csodálatra méltó. 7 világbajnoki címet szerzett, ő a Formula-1 eddigi legeredményesebb pilótája. Rengetegen rajonganak érte, és 2013 óta nagyon sokan imádkoznak a felépüléséért. Akkor érte őt súlyos síbaleset, állapotáról pedig nem sokat tudni, de ez az évek óta tartó nagy csend semmi jót nem jelenthet. Az azonban biztos, hogy Schumacher küzd, akár a pályán, hiszen ő nem ismer más lehetőséget: gyermekkora óta ezt csinálja.

Michael Schumacheren már gyerekként látszott, őrülten tehetséges Forrás: AFP

Mindössze 4 éves volt, amikor élete első gokartját megkapta, 6 évesen pedig már a klub bajnoka lett! Ehhez nem kevés kitartásra, akarásra és gyakorlásra volt szükség, de tehetségből is kijutott neki bőven. Körülbelül így nézhetett ki akkoriban a sportoló, ugyan pontos évszámot nem közöltek a képhez.


A kitartása hamar meghozta gyümölcsét, de nem bízta el magát, addig gyakorolt, míg egyre feljebb és feljebb nem került, tinédzserként is sikert sikerre halmozott.

Már 15 évesen német junior bajnoki címet szerzett gokartban, amelyet 1985-ben is megismételt. 1988-ban kezdett el autókkal versenyezni, eleinte a Formula König sorozatban. 1989-ben azonban felfigyelt rá t Willi Weber, és leszerződtete a Formula-3-ba. 1991-ben jött az igazi nagy áttörés, akkor került a Forumla-1-be, 1994-ben pedig már meg is szerezte az első világbajnoki címét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.