Doszpot Péter nyilatkozott VV Fanni ügyéről

2018.01.18. 09:40

Doszpot Péter volt nyomozóként a rendőrség oldaláról próbálta bemutatni VV Fanni halálának ügyét, és egy dolog nagyon világos: az idő a hatóság ellen dolgozik. Holttest nélkül nincs gyilkosság, és minél később találják meg, annál nehezebb megállapítani a halál okát.

Sem holttest, sem beismerő vallomás nincsVV Fanni ügyében, és sajnos az idő egyre csak fogy. A rendőrség mindent megtesz azért, hogy megtalálják VV Fanni maradványait, mert úgy tűnik, anélkül nehéz előrelépni, főleg, ha a gyanúsított nem tesz vallomást. Nagy valószínűséggel az elkövető van becsukva. Az összes adat azt erősíti, hogy ő a gyilkos" – mondta Doszpot Péter a Music Fm reggeli műsorában. Sajnos azonban addig, amíg nincs meg a test, nem lehet elítélni. Hasonló tapasztalata van már a volt nyomozónak.

Meddig tarthatják előzetesben VV Fanni feltételezett gyilkosát?

„Gyakorlati példából tudom, hasonló eset történt, és nem tudták elítélni, meggyanúsítani sem, mert nem lett holttest. De itt van egy-két határozott bizonyíték, ami arra mutat, hogy emberölés történt, de holttest nélkül nagyon nehéz, nem is lehet. A rendőrség mindent megtesz, hogy előkerítse a holttestet" – tette hozzá Doszpot Péter. Az idő viszont ellenük dolgozik, mert egyre nehezebb lesz megállapítani a halál okát.A rendőrségnek nemcsak ezért nehéz a helyzete, hanem azért is, mert úgy tűnik, hogy kétszereplős a történet, viszont nincsenek olyan tanúk, akik tovább tudják vinni az eseményt. Egy ember van, az elkövető.

Doszpot Péter szerint valószínűleg minden nap beszélnek vele, és megpróbálják befolyásolni, hogy a saját érdekében segítse a nyomozást. Ugyanis előbb-utóbb megtörik, ha pedig találnak közben bizonyítékot, akkor súlyosbító körülmény lesz a tagadása és az, hogy nem működött együtt.

Doszpot Péter szerint minél előbb meg kellene találni a holttestetForrás: ATV

Akármennyire kemény a pali, vagy gátlástalan, a gyilkosság elkövetése komoly teher, pszichikai teher, ahogy az is, hogy be van zárva. El fog jönni az a pillanat, amikor azt mondja, segítene. Jó lenne, ha ez mihamarabb megtörténne" – mondta Doszpot Péter. A legfrissebb hírek szerint a feltételezett elkövető tévézik és telefonál a börtönben, de Doszpot Péter szerint az nem vinné előrébb a nyomozást, hiszen minden információ segítheti őt a védelme felállításában. Az is kiderült, hogy nem vállalja a hazugásvizsgálatot, ami nagyban nehezíti a nyomozók munkáját, bár itthon bizonyítékként nem fogadják el a poligráf eredményét. Arra azonban jó, hogy segítse a rendőrség munkáját, ha elkadanának: megállapítható volna, hogy jó, vagy rossz irányba halad-e a rendőrség. Kötelezni azonban nem lehet az elkövetőt arra, hogy engedje meg a poligráfos vizsgálatot.

VV FanniDoszpot Pétergyilkosság