Vujity Tvrtkót vádolja a Barátom Kim Ir Szen társszerzője: "Lopott fényben fürdött"

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
szerző Kim Ir Szen könyv Vujity Tvrtko
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vujity Tvrtko megtalálta azt a nőt, aki Kim Ir Szen egykori észak-koreai diktátor masszőre volt. Ez az állítás azonban így nem egészen pontos, ugyanis már született egy könyv Bod Péter közreműködésével a hölgy és a diktátor kapcsolatáról. 

„Tvrtko megtalálta Kim Ir Szen magyar masszőrét, akit az észak-koreai diktátor a tenyerén hordozott" – így harangozta be Sváby András Vujity Tvrtko riportját Szilágyi Erzsébettel, aki valóban Kim Ir Szen masszőre volt. Ezt a felvezetőmondatot nehezményezi azonban Bod Péter, aki írt egy könyvet Szilágyi Erzsébet és Kim Ir Szen viszonyáról, ami a riport leadásakor állítása szerint már négy hete a könyvesboltokban volt, a neve mégsem lett megemlítve.

Vujity Tvrtko hozzáállását nehezményezi Bod Péter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Vujity Tvrtko azon az estén lopott fényben fürdött, ami láthatóan nem zavarta. Ellenkezőleg: jól érezte magát a felfedező újságíró szerepében" – írta cikkében a Barátom Kim Ir Szen című könyv társszerzője. A Bors fel is kereste az írót az üggyel kapcsolatban. "Alapvetően egy médiaetikai problémáról van szó, és abban a cikkben mindent megírtam, amit erről gondolok, és ezeket az állításaimat vállalom a továbbiakban is. A probléma az, hogy Sváby András az ATV Heti Napló című műsorában tavaly december 10-én így konferálta fel Vujity Tvrtko riportját: Tvrtko megtalálta Kim Ir Szen magyar masszőrét, akit az észak-koreai vezető szabályosan a tenyerén hordozott. Abban a pillanatban, amikor Sváby András ezt a mondatot kimondta, négy hete már Magyarország szinte valamennyi könyvesboltjában kapható volt a könyv. Megkérdezem akkor: ki találta meg és ki fedezte fel Szilágyi Erzsébetet?" - tette fel a kérdést Bod Péter, aki magánlevelezést is folytatott ezzel kapcsolatban Vujity Tvrtkóval.

Az esetet követően Tvrtko Facebook-oldalán egy élő bejeletkezést is csinált Szilágyi Erzsébettel, melyben felvillantja a könyvet, de a társszerző nevét ekkor sem említette meg. "Vujity Tvrtkónak meg lett volna a lehetősége, hogy a műsorban kijavítsa a felkonferáló Sváby Andrást, de nem tette meg. Ezt egy nagyon súlyos problémának gondolom. (...) Az, hogy a műsor után egy Facebook-bejelentkezésben három másodpercre felmutatta a könyvet, nem hivatkozás és forrásmegjelölés" - mondta az író. A lap kereste Vujity Tvrtkót is az ügyben, és bár beszélgettek róla, a műsorvezető nem járult hozzá, hogy közöljék az álláspontját.

Viaszbaba: hamarosan teljesen lelepleződhet a leszbikus színésznőhttp://www.life.hu/sztarok/20180127-hamarosan-teljesen-leleplezodhet-a-leszbikus-szineszno.htmlA leszbikus színésznő és szerelmének kapcsolata hónapok óta lázban tartja az olvasókat, nemrég a volt barátnő fel is fedte kilétét. A Mokkában vállalta arcát, ám a színésznő neve még mindig titok, de csak annak, aki nem tudja összerakni a darabkákat. Egy árulkodó videó is található az interneten, a közös fényképükkel illusztrálva...TV + SztárokOrigoAgyrákban elhunyt Paul Young feleségehttp://www.life.hu/sztarok/20180126-elhunyt-paul-young-felesege.htmlKét évig harcolt Paul Young felesége az agydaganat ellen, de feladta a küzdelmet. A szórakoztatóipar egésze kifejezte együttérzését az énekes felé. TV + Sztárok--Singh Viki összeköltözik szerelmével, Tamássalhttp://www.life.hu/sztarok/20180126-singh-viki-osszekoltozik-parjaval.htmlHihetetlenül boldog Singh Viki, hiszen végre nem csak a szakmai élete van rendben, hanem a magánélete is. Szerelmével ráadásul hamarosan szintet lépnek: összeköltöznek. TV + SztárokOrigoCseh Laci nem aggódik: szerinte Katinka jól tette, hogy kihagyott két versenythttp://www.life.hu/sztarok/20180126-cseh-laci-nem-aggodik-szerinte-katinka-jol-tette-hogy-kihagyott-ket-versenyt.htmlCseh Laci védelmébe vette Hosszú Katinkát és igen optimistán nyilatkozott: szerinte egyáltalán nem baj, ha az úszónő kihagy néhány versenyt, ráfér a pihenés. TV + SztárokMTITörőcsik Mari végre hazatérhetett a kórházbólhttp://www.life.hu/sztarok/20180126-torocsik-mari-hazaterhetett-a-korhazbol.htmlTörőcsik Mari egy év után végre hazatért, de még 24 órás felügyeletre szorul. Segítségben nincs hiánya: családtagjain kívül szomszédasszonya és egy ápoló is segíti. TV + SztárokOrigoFrontálisan karamboloztak az Éjjel-nappal Budapest sztárjaihttp://www.life.hu/sztarok/20180126-frontalisan-karamboloztak-az-ejjel-nappal-budapest-sztarja.htmlKét autó karambolozott frontálisan Pusztaszabolcson. Információink szerint az egyik kocsiban az Éjjel-Nappal Budapest több szereplője ült.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.