Borbély Alexandrát, a Testről és lélekről színésznőjét a film után többen autistának vélték

Oscar-díj autizmus Borbély Alexandra színész Morcsányi Géza Testről és lélekről
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borbély Alexandra, az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című film főszereplője az RTL Klub Portré című műsorában beszélt arról, hogy többen autistának vélték, nem gondolták, hogy csupán szerepet játszik. Azt is megosztotta a nézőkkel, hogyan köszöntötte édesapja, amikor megtudta: lánya Hollywoodba megy. 

Még diákévei alatt édesapja biztatta lányát, hogy a német mellett tanuljon angolul, hiszen szüksége lesz rá, ha egyszer Hollywoodba megy. A Testről és lélekről főszereplője, Borbély Alexandra azonban nem akarta megmondani édesapjának, hogy valószínűleg ő sosem jut majd el Hollywoodba. "Amikor megtudta, hogy megyek az Oscar-gálára, képeket küldözgetett magáról egy pohár borral. Megmutatta, hogy így ünnepel" - mesélte Borbély Alexandra az RTL Klub portré című műsorában.

Borbéy Alexandra szerint a sikerrel legalább olyan nehéz szembenézni mint a kudarccal Forrás: MTI/EPA/Hayoung Jeon

A színésznő arról is beszélt, a film után sokan azt hitték róla, hogy valóban autista. Rengeteg üzenetet kapott külföldről, akik elmondták, hogy akkor jöttek rá, csak szerepet játsszott, amikor látták az Európai Filmdíj átadóján.

Azt is megosztotta a nézőkkel, milyen nagy hatással volt rá édesanyja, és azok a cseh és szlovák filmek, amelyeket még gyermekkorában látott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.