Milyen különleges finomságot lehet készíteni néhány szem burgonyából és egy kis baconből? Bódi Margó krumpligombóca nemcsak sültek mellé ajánlott, de salátával megbolondítva önálló fogásként is megállja a helyét.

Krumpligombóc baconba tekerve

Hozzávalók:

2 kg burgonya
3 tojás
bors

1 evőkanál majonéz
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
1 csomag bacon

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetejét megszórom a liszttel, gombócokat készítek belőle, amiket beletekerek a baconbe. Tepsibe rakom, és addig hagyom  a sütőben, amíg aranybarnára sül. Egy finom salátával önállóan fogyasztható, de sültekhez is kiváló köret.