Bódi Margó: Vendégváró apróságok

koktél Bódi Margó vendég rák sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Épp hogy túl vagyunk a szilveszteren, de vendégeket vársz, akik újévet szeretnének köszönteni? Ha nem tudod, milyen finom falatokat készíts, próbáld ki Bódi Margó finomságait.

Rákkoktél

Hozzávalók 4 személyre:

• 40 dkg garnélarák
• 1 csokor friss kapor
• 2 dl ketchup
• 2 dl light majonéz
• 15 dkg grapefruit
• 1 fej jégsaláta



Elkészítés:

A rákfarkakat leforrázzuk, félrerakjuk hűlni.
A majonézből, ketchupból koktélszószt készítünk, és apróra vágott kaporlevelekkel elkeverjük. A julienne-re vágott jégsalátával kibélelünk egy üvegtálat, rárakjuk a tisztított grapefruittal összekevert rákot, az elkészült koktélszósszal meglocsoljuk. Friss kaporlevelekkel, citromkarikákkal tálaljuk. A mártást még ízletesebbé tehetjük 3 cent jó minőségű konyak hozzáadásával.

Vendégváró apróságok

Hozzávalók:

2 kocka Ráma margarin
1 kg rétesliszt
2 csomag sütőpor
1 csomag kókuszreszelék
kevés só
4 tojássárgája
1 doboz tejföl

A süteménybe tölthető
lekvár, dió, ízlés szerint.

Elkészítés:

A két Ráma margarint a sütőporral, a tojássárgájával habosra keverem, beleöntöm a kókuszreszeléket, a tejfölt, a lisztet, és összegyúrom, hogy omlós tésztát kapjak. Lisztezett deszkára teszem, lazán újra meggyúrom, majd a tésztát kétfelé vágom, és az egyik felét félreteszem. A fél tésztát kinyújtom vékonyra, és süteményformákkal apró kosárkákat, linzereket készítek. A megmaradt tésztát újra összegyúrom, és dióval töltött kis kifliket formázok belőlük.
Előveszem a tészta másik felét, és ugyanígy járok el. 180 fokos előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöm.
A kosárkákat és a linzereket ízlés szerint megtöltöm.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.