pecsenye recept Bódi Margó sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs ötleted, hogy milyen finomságot készíts a hétvégére? Finom sültre, könnyű süteményre vágysz? Tudd meg, hogyan készíti Bódi Margó a Gárdonyi pecsenyét és a könnyű piskótatekercset.

Gárdonyi pecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg pulykamell
- 5 db szép, tölteni való paprika
- 1 csomag friss kapor
- 3 dl főzőtejszín (10%-os)
- 6 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- húsleveskocka
- só


Elkészítés:

A felszeletelt, kiklopfolt pulykamelleket elősütjük. Zsírjában a kockára vágott paprikát megfonnyasztjuk, kevés liszttel megszórjuk, tejszínnel felengedjük, és a finomra vágott kaporral megszórva kiforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés húsalaplét adhatunk hozzá. A ragut a megsült húsokra öntve tálaljuk.

Könnyű piskótatekercs

Hozzávalók 4 személyre:

• 14 dkg liszt
• 10 dkg glukonon vagy fruktóz
• 6 tojás
• 5 g sütőpor
• 1 citrom reszelt héja
• 15 dkg diétás dzsem vagy lekvár

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojások sárgáját is. Óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül belereszeljük a citromhéjat is.
Sütőpapírral kibélelt, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (170-180 fokon) kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
A megsült piskótalapot forrón, nedves konyharuhára borítjuk, lekvárral megkenjük, és azonnal, még melegen felcsavarjuk (így nem fog a piskóta eltörni). Miután teljesen kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.