Lázár Chef kedvenc receptjei a Life.hu-n

chef kedvenc recept főzés gasztronómia Kovács Lázár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n!

Lázár Chef, A séf legyen veled műsorvezetője nagymamája falusi konyhájában leste el a konyhaművészet alapjait, végigjárta a szakma ranglétráját, gasztronómiai műsoraival pedig szinte befőzte magát otthonunkba. Séf-apukaként küldetésének tekinti, hogy rávegye a fiatalokat az egészséges ételek fogyasztására és főzésére, valamint segítse azokat, akik szeretnék megtanulni az ételkészítés csínját-bínját.

"Igen, a főzésre nem úgy kell tekinteni, mint kötelező napi feladatra, nemcsak az éhség csillapítására szolgál, hanem remek családi és baráti program is lehet belőle" - állítja Lázár. "Igazán rossz szakáccsal még nem találkoztam, csak olyannal, aki egy-két kevésbé jól elkészített fogás után feladta, pedig nincs elrontott étel, legfeljebb más lett ahhoz képest, mint amit készíteni szerettünk volna. De ígérem, a receptekkel és a hozzájuk kapcsolódó tippekkel és praktikákkal élménnyé válhat a főzés."

Lázár és Melinda nagy tisztelője Lajos Mari és Hemző Károly gasztronómiai munkásságának, de ők fordított párosként dolgoznak: Lázár készíti és tálalja, Melinda pedig fotózza az ételeket.

"Lázár mellett tanultam meg a bonyolultabb ételek elkészítését" - mondja Melinda -, és jöttem rá arra, hogy a főzés tényleg remek program. Az ételfotózás során nem vetünk be különleges food stylist trükköket, így a lencsevégre kapott ételeink tényleg 'hitelesek': elkészíthetők, tálalhatók és fogyaszthatók. Kedvenc receptjeink és ételfotóink megosztásával mindenkit arra szeretnénk bátorítani, hogy merjenek kísérletezni a konyhában."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.