nagymama sült modern változat Kovács Lázár oldalas bbq
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Ma a sült oldalas modern változatának receptjét ismerhetitek meg.

A fokhagymás-tepsis sült oldalast már a nagyink konyhájából jól ismerhetjük, de mai írásomban fiatal háziasszonyok számára dolgoztam át a receptet, hogy minél vonzóbbá tegyem a magyar konyhának ezt a régi nagy klasszikusát. Az alábbiakban elolvashatjátok, hogyan készül a modern sült oldalas.

Forrás: Lázár Chef
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg oldalas
1 üveg BBQ szósz
2 teáskanál só
1 csomag petrezselyem
burgonya

Elkészítési idő: 75 perc

Elkészítés:

Az oldalast hosszanti irányba, 10 cm széles csíkokra daraboljuk, majd alufóliára helyezzük. A csíkok mindkét oldalát megszórjuk sóval, és bekenjük vékonyan BBQ szósszal, ezután fóliába csomagoljuk, majd fóliástól tepsibe téve, 160 fokon 45 percig sütjük. A sütési idő leteltével a fóliát eltávolítjuk, az oldalascsíkokat áttesszük egy sütőlemezre, majd ismét BBQ szósszal bekenve, 180 fokon, 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Sült burgonyával és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Extra tippünk:

A narancslében érlelt oldalas is nagyon finom, ehhez az oldalascsíkokat érleljük 1 éjszakán át narancslében úgy, hogy az teljesen ellepje a húst.


Jókedvre hangol a sütőtökleves!http://www.life.hu/sztarszerzok/20131108-lazar-chef-receptje-szombatra-a-fahejas-szekfuszeges-tejszines-sutotokleves.htmlSzezámmagba forgatott krumplinudlihttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131031-lazar-chef-szezammagba-forgatott-krumplinudlit-keszit.htmlCsirkeragu leves fehérborral és curry-velhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131031-lazar-chef-mai-receptje-csirkeragu-leves-feherborral-es-curryvel.htmlLázár Chef hátborzongató receptjehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131031-lazar-chef-bemutat-egy-halloweeni-etelspecialitasta-majkremsikoporsot-es-sirhelyet.htmlLázár Chef: Az oroszok már a spájzban vannakhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131026-lazar-chef-a-lifehu-sztarszerzoje-bemutatja-az-orosz-konyha-specialitasait.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.