Müller Péter: "Szeretni igazán nem akkor tudsz valakit, ha oktatod, vagy tanítod"

Forrás: Shutterstock -
Müller Péter szeretet kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni.Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 482. rész.

Szeretni igazán nem akkor tudsz valakit, ha oktatod, vagy tanítod, és elmondod neki, mit tegyen, hanem ha nyitott szívvel meghallgatod.

"Szeretni igazán nem akkor tudsz valakit, ha oktatod, vagy tanítod..." Forrás: Shutterstock

Az „igazán" szón van a hangsúly. Az igazi szeretet befogadó, és átérzi, hogy akivel beszél, akit ölel, egy másik ember, nem te. Máshol tart életével, más sorsot él, mást érez, más úton jár, mást hazudik magának, mást tapasztalt és mást kell még megtapasztalnia. Még az „erogén" zónája is máshol van, mint a tied. Ha segíteni akarsz neki, ne magadból indulj ki, okosságodból, elméleteidből, hitedből, vallásodból, meggyőződésedből – hanem az övéből. Éld át a másikat! És ehhez nem figyelni, hanem hallgatni őt. Néha előfordul, hogy amit te tévedésnek gondolsz, az ő sorsának útja. Még szeretkezni sem tudsz igazán, ha ezt nem éled át. Mert csak magad örömét keresed, s nem is találod az övét. Jól hallgatni nagyobb ajándék, mint beszélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.