SZEL-fi - vagyis így látta Csonka András a Szombat Esti Lázat percről percre

Forrás: -- -
blogbejegyzés szavazás Csonka András ének tánc Szombat esti láz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idefigyeljetek, emberek! Csonka András a Life.hu-n blogol.

2014. 05. 24

8 óra 30 perc

Az órát inkább kicsit korábbra állítottam, mint most kéne. Mégiscsak a döntő napja van. 8 hete lázasak vagyunk. Máskor egy ilyen mondat mellé a nekrológomat is megírnám, most inkább egyfajta szomorúságot érzek. Utálom, ha valami véget ér, amit kedvelek. 2006-ban, az akkor Szombat Esti Láz döntőjének napján, az én fejemben már hajnalban a táncaink zenéje zakatolt, és a WC-re is a koreográfiát gyakorolva mentem ki reggel. Most inkább kíváncsi vagyok, hiszen ma tudjuk meg először, a nézők kit tartanak érdemesnek a győzelemre.

Szép kis reggel. Fáj a torkom, és rossz a gyomrom. Úristen, csak estig tartsak ki valahogy. Gyors módszerem, a sós vizes-szódabikarbónás gargalizálás indul, ez hatni szokott. Laza reggeli, természetesen tojás, azt legalább el tudom készíteni :-)

11 óra 30 perc

Már az RTL székházban vagyok, ma kivételesen a kamerapróbára is ki kellett jönnöm, mert Makranczi Zalánék kitalálták, hogy én leszek a poén a produkciójukban, és ezt azért le is kell próbálni. Kb. fél órát töltök csak itt, kétszer megnézzük élesben a kamerák előtt, aztán spurizok is el, a többi táncot már mégsem illene megkukkolnom, majd este, megelepetésszerűen.

Forrás: --

13 óra 20 perc

Még mindig inkább csak valami diétásat kívánok, a gyomrom nem az igazi. Az ilyenkor jól bevált csirke a megoldás ebédre. A közeli plázában összekötöm a kellemest a hasznossal, ebédelek is, és az ottani virágüzletben köttettek egy szép csokrot Holdampf Lindának, aki a zsűritagok és Ördög Nóri stylistja volt a 2 hónap alatt, és szerettem a ruhákat, amit rám adott, sokat mászkált, hogy összeválogasson mindent, legalább ezzel szeretném neki megköszönni.

16 óra 30 perc

Az élő adás előtt 3 és fél órával már hangyabolyszerű nyüzsgés a stúdió kulisszái mögött. A tucatnyi fodrász és sminkes már javában lecsap áldozataira, a sztárokra, táncosokra, ránk zsűriragokra. Kicsit különcnek számítok kis samponommal és törölközőmmel a kezemben, mivel én meg is szoktam itt mosni a hajamat szárítás előtt. Ma, Hajas Laci távollétében, kollégája, Sanyi lövi be a sérómat. Még nem érzem, hogy tapintani lehetne a feszültséget az öltözők környékén, a táncosok szerintem most már olyan fáradtak, hogy ez kölcsönöz nekik valami kis nyugalmat - a drukk mellé persze. Közben a stúdióban a ma esti extra produkció, a Madách Színház Mamma Mia csapata próbál. Belekukkantok. Nem tagadom, baromi irigy vagyok a kollégáimra. Legalább háromszáz színésszel együtt én is részt vettem anno a castingon. Ez most nem sikerült. Az ABBA mindig is no.1. bálványom volt. A musical pedig bombasiker lesz itthon is, bizonyára. Na de vissza a ma esti valóságba. Már csak egy óránk van az adásig. A zsűri öltözőben ropit és nápolyit majszolgatva felöltjük a döntőre kiválasztott ruháinkat. Közben a folyosókon zajlik az élet. Filmes stábok, fotósok próbálnak elkapni valakit az egyre izgatottabbnak tűnő sztárokból. Van, aki még a lépéseket gyakorolja egy eldugott kis sarokban, van, aki félkész frizurával és sminkkel pánikol, hogy így hogyan készül el az adásra. Amikor megpillantok egy csapat háttértáncost robotjelmezben Makranczi Zalán csapatából, magamban megfogadom, hogy Szent Antal megérdemel egy ezrest, amiért anno nekünk Andival nem kellett electric boogie-t, hiphopot, freestyle-t táncolni :-) Ki tudja, mi lett volna akkor a végeredmény?

Forrás: Csonka András

19 óra 45 perc

Hagyomány, hogy adás előtt néhány perccel úgynevezett összetartás van. Ilyenkor a kulisszák mögött az összes stábtag, versenyző egy kört alkot egymás kezét fogva, és a főszerkesztő, Schiwert Takács László néhány viccesen megfogalmazott mondattal buzdít mindenkit, hogy igazán tegye oda magát. Most persze kicsit emelkedettebb, meghatóbb az egész, hiszen az utolsó adás előtt állunk ott. A végén háromig számol, és mindannyian jó hangosan üvöltjük egyszerre, hogy SZOMBAT ESTI LÁÁÁÁÁÁZ!!!!!!

20 óra 00 perc

Indul a döntő. Ezt már nem kell részleteznem, remélem, együtt követtétek velünk az eseményeket, és ti is kiválasztottátok a saját kedvenceiteket. Szórakoztató, látványos, lendületes este volt.

Forrás: Csonka András

22 óra 30 perc

Már együtt örülünk a győztessel, a dobogósokkal és az egész csapattal. Természetesen egy jó kis szelfit még bedobok a közösbe, sikerül mind a 3 helyezettet elcsípnem.

Forrás: Csonka András

0 óra 15 perc

A 2 hónapos táncikálást megünnepeljük egy bankettal a belváros egyik felkapott szórakozóhelyén. Hazaviszem a kocsit előbb és taxival gurulok oda, ilyenkor azért mégiscsak koccintok néhány kollégával, hogy jól megünnepeljem őket. Szinte mindenki ott van, sőt felbukkan néhány ismerős arc, Vastag Csaba, Szabó Ádám is. Ahogy kint állok a téren traccsolva, ismerős dallamfoszlányokra leszek figyelmes. Állj meg kislány?????? Ez az én dalom. Mi ez????? Néhány méterrel arrébb az Éjjel Nappal Budapestből ismert Regina, Rita, és barátnőik, Bársony Bence fotós barátommal kis zenei életművemből adott összefoglalót. Mondjuk a másik dalt nem kell megneveznem, ugye? Na, ez már tényleg az este csúcspontja, rögzítem is gyorsan videóra.

2 óra 30 perc

Újra otthon. Jó kis nap volt ez. Jó kis 2 hónap. Jó kis szombat esték. Hiányozni fognak.

Akkor holnaptól már lázas sem leszek? :-)

Csak annyit mondanék: Bandika vagyok!http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20140518-csonka-andras-blogja-a-keresztapasagrol-gyerekekrol-es-erzelmi-kotelekekrol.htmlIdefigyeljetek, emberek! Csonka András a Life.hu-n blogol.Csonka AndrásOrigoÁlmomban akcióhős voltam...http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20140510-csonka-andras-blogja-katonasagrol-celloveszetrol-es-almokrol.htmlIdefigyeljetek, emberek! Csonka András a Life.hu-n blogol.Csonka AndrásFotó: Hámori Zsófia/Life.huAnyu! Nekem hazudtak...http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20140504-csonka-andras-blogja-a-life-hu-n-anyak-napja-utan.htmlAzt mondták, hogy majd az idő segít. Miben, hogyan? Mit számít egy, kettő vagy nyolc év?! Talán megnyugodhatok, talán vigasztalódhatok bármivel is? Micsoda marhaság ez!Csonka AndrásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.