Csonka András: Anyu, ugye hallasz? Rendőrnek nézett egy boltvezető

Forrás: Csonka András -
blogbejegyzés ebédszünet forgatás blog Família Kft. Csonka András rendőrjelmez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n.

Szia, Anyu! Jó, tudom, azt ígértem, hogy beszámolok a szülinapom túlélési stratégiájáról, meg hogy volt-e valami hajcihő, és hogy mi van az új életemmel. :-) Még kérek egy kis türelmet, amikor ezeket a sorokat pötyögöm, még előtte vagyok a "rettegett" napnak, úgyhogy ha lecseng és megemésztem a tényt, ígérem, mindent elmesélek.

Most úgyis kicsit nehezen koncentrálok ide, mert közben a háttérben szól a tévé, és épp a Família Kft. boldog, őrült békeidőket idéző valmelyik epizódját ismétlik az egyik csatornán. Jesszusom, belekukkoltam, hihetetlen, hogy néztünk ki! :-)

Forrás: Csonka András

Szerintem sokan el sem hiszik, hogy én például többnyire a saját cuccaimban forgattam, mert amit nagyritkán rám akart adni a jelmezfelelős, azt inkább megköszöntem, de nem vettem fel, mert a gondolattól is irtóztam, hogy bárki azt higgye, az én ízlésemet tükrözi a viselt gönc. Mindenkinek könnyebb volt így, hogy beáldoztam a saját ruháimat. Kivéve persze, ha olyan epizódot forgattunk, ahol valamilyen okból Pici jelmezt ölt, nyilván hogy ezzel is Kriszta kezéért versengjen Vilivel.

Emlékszel, milyen őrület volt a rendőrfelszerelésemből? Az egyik részben különösen hálás feladatot kaptam, mert kettős szerepet játszhattam. Egyrészt ugyebár Picit, mellette pedig egy figurát, aki a megszólalásig hasonlít rá és történetesen rendőr. Éppem ezért dukált nekem egy hamisítatlan rendőrgúnya, ahogy kell. Forgatáson repülnek az órák, én pedig az ebédszünetre is épp a rendőrcuccban mentem.

Forgatás közben az ebédek jó hangulatban zajlottak mindig. Sok röhögés, és néha egymás kajájába kóstolgatás, a többségnek egy kávé és mellé cigi. Nekem meg eszembe jutott, hogy nincs otthon kaja a hűtőszekrényemben, és arra gondoltam, az ebédszünet maradékában, amíg a többiek úgyis füstölnek, én kiszaladok a közeli kis közértbe néhány apróságért. Természetesen nem öltöztem át, csak felkaptam egy napszemüveget, hogy legyen egy kis "inkognitóm", és úgy, ahogy voltam, rendőrruhában, elindultam.

Forrás: Csonka András

Kis kosarammal már a pénztárnál álltam, amikor valaki nagy hanggal belépett a bejárati ajtón - mint kiderült, az üzletvezető. Egyenesen felém tartott, és elég felindultan megkért, hogy ugyan menjek már ki vele a bejárat elé, mert egy szomszéd házban lakó pasi megint elállta a rakodóhelyet a dzsipjével, ez milyen felháborító, és valahogy bírjam már jobb belátásra, és írjam fel, jelentsem fel vagy akármi...

Gondoltam, rövidre zárom a dolgot, lekaptam a napszemüveget meg a sapkát, hogy lássa, ki vagyok valójában. Arra nem gondoltam, hogy egy olyan hölggyel találkozom, aki még életében nem látta a Família Kft. egyetlen epizódját sem, mert tévét sem néz! Éppen ezért értetlenül állt előtttem, és megint rákezdett a mondókájára. Megpróbáltam egy lélegzetvételére lecsapni, és gyorsan elmondani, mi az igazság. Amikor kiderült, a dühe átcsapott rám, mondván: ez itt nem jelmezbál, ne szórakozzak, és ha nem tudok segíteni, legalább ne hátráltassam!

Ismersz, Anyu, utálom az ilyen nyílt, hangos konfliktushelyzeteket, ilyenkor legszívesebben menekülőre fogom a dolgot. Na, akkor sem tettem másként, felvágottal, tejjel, kiflikkel, kenőmájassal megpakolt szatyrommal vágtattam vissza a biztonságot nyújtó stúdióba. Egy életre levontam a tanulságot. Jelmezben ne nagyon merészkedj nyilvános helyre, mert a végén még komolyan vesznek! :-)

Anyu, most indulok az ágy irányába, reggel próbálok, pedig úgy volt, most pihenősebb időszak jön, de teljesen hirtelen bekerültem az Én és a kisöcsémbe az Operettszínházban. Majd mesélek erről is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.