Ez Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n.

Szia, anyu! Hogyan tudjuk egyensúlyba hozni magunkat rögtön az év elején? Hogyan lehet a szilveszter környéki zabálásokat kompenzálni a mozgással? Biztos sikeresen, ha mégsem, akkor legalább beszéljünk a mozgásról, a sportos életmódról, és megnyugszik a lelkiismeretünk.

Hogyan lehet a szilveszter környéki zabálásokat kompenzálni a mozgással?Forrás: Instagram/Csonka András

Na ja, szilveszter. Tudtam az aranyszabályt, hogy elsején lencse kötelező, és azt is tudtam, hogy hiába kutakodom a hűtőmben otthon, nincs abban egy szem lencse sem. Szerencsére Szilvásváradon, ahol egy rendezvény házigazdája voltam, éjfél után a malacka és virsli mellett ott gőzölgött a lencsefőzelék is, így hajnali egykor csak majszoltam egy keveset, ami ugye egy refluxosnak főbenjáró bűn, de újév hajnalán ettől tekintsünk el!

Csonka András: Éjfél után a malacka került terítékreForrás: Instagram/Csonka András

Tudod, sokéves hagyomány, hogy elsején Tilláéknál lencsézünk, bár ezt a szokást én pár éve sajnos kényszerűségből elhanyagoltam, mert Mága Zoltán koncertjét vezettem.

Idén viszont ráértem volna, de most meg Tilla tűnt el a Sztárban sztár meg egy kicsi miatt. Szóval a lényeg, hogy mi másodikán adóztunk a babonáknak, és a család és barátaik közül néhányan ott nyüzsögtünk az asztal körül. Tilla nagyon kitett magáért, újra isteni volt a lencse, no meg a hozzá választható virsli, husi, meg nem is tudom, miféle nyalánkságok. Ez a nap sem refluxbarátként vonul be a naptáramba, de letojom.

Tilla nagyon kitett magáértForrás: Csonka András

Mozogni még nem volt erőm az első napokban, viszont, hogy meglegyen az egyensúly, legalább nyilatkoztam róla egy életmódműsorban: okoskodtam keveset arról, hogy miért is voltam olyan lusta, és miért csak olyan későn kezdtem el foglalkozni a testedzéssel. Na jó, a gének remek játéka, igaz? Soha nem kellett fogyóznom, sőt, mint tudjuk, a hízás lett volna az üdvös, de az meg az Istennek sem ment. Most már azt mondom, hála Istennek.

Az edzés által mégis sikerült 4 kg-t felszednem, ez az én sikersztorim. Viszont most már a tettek mezejére lépek, és irány a terem. Csak előbb még megeszem a karácsonyról maradt utolsó szelet bejglit.