Először, csak tisztes távolságból - ami ebben az esetben egy ágynyi hosszúságot jelent - lepődöm meg. Másodszor, feltápászkodva, görnyedve a tévé előtt, a szörnyülködés felolvadhatatlan jégmaszkot borít az arcomra. Elképzelhető, hogy a Rising Star stylistja egy női nyakláncot helyezetett el Kero amúgy is pazar testére? Hát jó, kezdődjön a műsor.

Katz Dávid, a Life.hu celebszomorító riportere már nem csak a kamerával a kezében mondja ki, amit éppen gondol. Most épp a Rising Starra kapcsolt.

A második élő adást végig nézve, a legzavaróbb faktor mindenképpen a szavazás menete. Értem, hogy a százalék a szavazásra bejelentkezők között oszlik meg, de könyörgöm, tényleg a produkció előtt kell eldöntenem, hogy akarok-e szavazni vagy sem? 

Forrás: Rising Star/Facebook

Mi késztessen erre a műveletre? A bejátszó kisfilm, ergo egy előadó továbbjuttatása, a szerkesztők csodálatos munkájától függ! Például, a Magna Cum Laude számát éneklő lánynál pont a dal közepénél döntöttem úgy, hogy bizony tetszik, amit látok, és amit hallok, de akkor már késő volt. Szerencsére tovább jutott. Ez nem mondhatják el sokan magukról. Egy jó tanács! Ha valaki nem biztos a saját tehetségében, akkor mindenképpen elsőre a You are so beautiful című gyöngyszemmel óvatoskodjon. Ez a taktika a másik csatornán futó tehetségkutatóban is tovább jutatott egy erre nem méltó delikvenst, hiába a megható háttértörténet.

Forrás: EVA/Eva

Ha már itt tartunk, a mai adásban a félénk próbálkozások mögött merőben erőtlen figurákat láthattunk, az egyéniség piciny szikráját is képtelenek voltak dokumentálni jelenlétükkel. Pont olyannyira aranyosak és kedvesek, mint akik egy anyák napi rendezvényen versükkel kizárólag saját felmenőjüket képesek meghatni. A Rising Star tényleg egyre jobban hasonlít a Szerencseszombat nevű televíziós jelenségre. Vendégként szerepel a friss sikereket kiizzadt Magyar Labdarúgó Válogatott. Mit kerestek itt? A műsorvezető néha a közönség soraiba jó pofizik, mintha Héder Barna legerősebb pillanatait élnénk át újra. Egy igazi szerencsés egy bevásárlóközpont atmoszférájából egyenesen a csillogó színpad világába csöppen. Megható, akár egy kaparós sorsjegy látványa.

Viszont. Az elmúlt években rendre nagyobb nézőszámot sikerült produkálnia az RTL Klubon futó tehetségkutatóknak, de úgy tűnik, hogy onnan csak Vastag Csaba tud kitartóan mikrofont dobálni rendezvényeken. A TV2 sikertelenebb műsoraiból kikerült zenészek pedig, a jelenkori magyar zenei élet meghatározó szereplői.