Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A káposztaleves önmagában nem különösebben izgalmas, de ha gombával és tejföllel párosítod, egészen különleges ízharmóniát fedezhetsz fel!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg savanyú apró káposzta
15 dkg csiperkegomba
15 dkg vargányagomba
3 dl húsalaplé
3 evőkanál étolaj
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tárkonyecet
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 csomag petrezselyem

Elkészítési idő: 40 perc

Elkészítés:

A káposztát megkóstoljuk, ha nagyon sós vagy savanyú, akkor hideg vízben kiáztatjuk. Egy nagyobb fazékban, 1 liter hideg vízben feltesszük főni a káposztát. Közben a csiperkegombát vékony szeletekre, a vöröshagymát pedig finomra vágjuk. 15 perc főzés után hozzáadjuk a leveshez a csiperkegombát és a vöröshagymát, majd tovább főzzük. A vargányagombát szintén felszeleteljük, majd kevés étolajon alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amit szintén barnára pirítunk. Félretesszük. A leveshez hozzáadjuk a húsalaplét, majd forralás után behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Miután kiforraltuk hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a fokhagymával lepirított vargányagombát, és mégegyszer felforraljuk. Cukorral és ecettel ízesítjük, forrón tálaljuk.

Extra tipp:
Tálaláskor reszelt sajtot is szórhatunk a leves tetejére.