Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ma egy hagyományos ételt készítünk, ami azonban megtörheti a rántott és sült húsok egyeduralmát - egy kis változatosságot csempészve a szombatba.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg sertésszűz
8 dkg császárhús vagy bacon
8 dkg szeletelt gépsonka
1 dl tejszín
0,5 dl víz
1 evőkanál mustár
8 darab csemegeuborka
1 kis fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma

Elkészítési idő: 35 perc

Elkészítés:

A sertésszüzet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott és serpenyőben elősütött császárhúshoz és sonkához. A húsokat összepirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Miután az is megpirult, hozzáadjuk a szintén vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a mustárt és a törött fekete borsot. Alaposan összeforraljuk. Végezetül hozzáadjuk a tejszínt és a vizet, alacsony lángon, fedő alatt összeforraljuk, majd forrón tálaljuk.

Extra tipp
Pulykahúsból is elkészíthetjük.