Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Húsvét után aktuális ez a recept, hiszen ilyenkor garantáltan akad otthon egy kis szikkadt kalács. Ezt most egy különleges desszertbe dolgozzuk: sült fagylaltot készítünk!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 6 személyre:

48 dkg parfé-jégkrém rúd egészben (1 doboz)
6 szelet kalács vagy kenyér
4 tojásfehérje
3 evőkanál kristálycukor
1 késhegynyi só

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:

A szárazabb, megszikkadt kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Erre ráhelyezzük a fagylaltot, úgy hogy a kalács szélén ne lógjon túl a fagylalt, sőt jobb, ha ujjnyi résszel beljebb kerül a kalácsszelet széleitől. A fagylaltot alulról a kalácsszelet, felülről pedig a tojáshab fogja "hőszigetelni". A tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Ezután bevonjuk a fagylaltot a habzsákba vagy műanyag zacskóba töltött, felvert tojásfehérjehabbal: először az oldalait, majd pedig a tetejét érdemes bevonni, hogy sehol ne maradjon hézag vagy lyuk. Előmelegített sütőben, alsó sütőrácson, 180 fokon, alsó-felső sütési funkción addig sütjük, amíg a tojásfehérjehab teteje és szélei szép pirosak lesznek, ez kb. 2-4 perc.

Extra tipp:
A tojás héjának ép felét - mint egy kis gömbölyű pohárkát - sütés előtt a tojással bevont fagylalt tetejébe bele is nyomhatjuk úgy, hogy a tojáshéj teljesen eltűnjön a habban, majd így süssük készre. Tálaláskor öntsünk magas alkoholtartalmú, meglangyosított szeszt a fagylaltba belesütött tojáshéjba, és gyújtsuk meg. Így messziről úgy fog tűnni, hogy lángol is a fagylalttortánk.