Erdélyi zöldbabsaláta - egy laktató alternatíva

2014.05.02. 22:20

Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ha már meguntad a szokványos salátákat, próbáld ki a zöldbabot!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

8 dkg bacon
0,5 dl száraz fehérbor
2 darab zsemle
4 evőkanál olívaolaj
40 dkg zöld ceruzabab
10 dkg champignon vagy laskagomba
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag kapor
1 csomag zöldpetrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só

Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

Egy serpenyőben megpirítjuk a nagyon apró kockákra vágott bacont. Hozzáadjuk a kis cikkekre vágott gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és a cikkekre vágott lilahagymát. Az egészet lefedjük, és 3 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a friss vagy felolvasztott zöldbabot, néhányszor átpörgetjük a serpenyőben, és újból 2 percig fedő alatt pároljuk. Közben a zsemlét felkockázzuk. Utolsó mozzanatként a raguhoz keverjük a zsemlekockákat, az apróra vágott kapor- és petrezselyemleveleket, meglocsoljuk az olívaolajjal, mégegyszer összerázzuk, és langyosan, mélyebb tálakban tálaljuk.

Extra tipp:
Kapor helyett használhatunk tárkonyt vagy lestyánt is.

 

sztárszakácsLázár Chef receptjeigasztrozöldbab