Lázár Chef receptjei marhahús koriander tészta sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre

a korianderes marhacsíkokhoz:

60 dkg marhanyak
8 darab tortillalap
2 dl vörösbor
1 dl napraforgóolaj
1 evőkanál mustár
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál vágott korianderlevél
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só

a tejfölös mártáshoz:

1 mokkáskanál szardellapaszta
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítési idő: 120 perc + pácolás

Elkészítés:

A marhanyakat hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, bedörzsöljük sóval, mustárral, zúzott fokhagymával, és megborsozzuk. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a bort, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Az idő leteltével kivesszük a húst a sütőből, és még langyosan műanyag fóliába csomagoljuk. Lehűtjük, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. A pecsenyelevet félretesszük a grillezéshez. A 6 óra leteltével, vagy másnap üzemeljük be a grillsütőnket és az előkészített húst fólia nélkül, lecsöpögtetve tegyük a felhevített grillrácsra. Mind a két oldalát szép pirosra sütjük úgy, hogy közben a visszamaradt pecsenyelével kenegetjük. Ezután a húst keresztben vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük az apróra vágott korianderlevéllel és 4 evőkanál napraforgóolajjal. A maradék napraforgóolajjal elkeverjük a másik gerezd zúzott fokhagymát, és megkenjük a tortillalapokat. Ezeket megtöltjük a húscsíkokkal, majd felgöngyöljük, és a grill fölött megmelegítjük a tésztát a hússal együtt. A tejfölös mártáshoz összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a szardellapasztát, a mustárt és az olívaolajat, majd hűtőben érleljük. A tortillába tekert korianderes marhacsíkokat a lehűtött tejfölös mártásba mártogatva fogyasszuk.

Extra tipp:

Ha a tortillatésztát szorosan tekerjük fel a húsos töltelékekkel és keresztben, ujjnyi vastag karikákat vágunk belőle, akkor falatkákként is kínálhatjuk a vendégeinknek.
Ez a piknik igazi sztárja: süss szalonnás-kolbászos kenyérlángost!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140529-lazar-chef-sztarszakacs-a-szalonnas-kolbaszos-kenyerlangos-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--Egy kicsit megbolondítjuk a klasszikust: kolbászhússal töltött káposztahttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140520-lazar-chef-sztarszakacs-a-kolbaszhussal-toltott-kaposzta-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--Igazi hungarikumot készítünk: szürkemarharagut házi tarhonyávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140529-lazar-chef-sztarszakacs-a-szurkemarha-ragu-hazi-tarhonyaval-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.