Egy kicsit megbolondítjuk a klasszikust: kolbászhússal töltött káposzta

Forrás: Lázás Chef -
káposzta Lázár Chef receptjei kolbász gasztro sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A töltött káposztát ezúttal hús helyett kolbásszal készítjük el.

Hozzávalók 4-6 személyre:

40 dkg sütnivaló kolbász
10 dkg császárszalonna
10 dkg füstölt kolbász
8 darab savanyúkáposzta-levél
40 dkg apró káposzta
2 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
3 dl víz
1 fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
4 szem egész bors

Elkészítési idő: 70 perc

Forrás: Lázás Chef


Elkészítés:

A sütnivaló kolbászt a bőréből kinyomkodjuk, majd megtöltjük vele a káposztaleveleket. A káposztalevelek két végét felhajtjuk, majd a levelet feltekerjük. Az apró káposztát, ha túl sós vagy savanyú, kiöblítjük. Nagyobb méretű lábasban kipirítjuk a császárszalonnát, majd hozzáadjuk a félbevágott, majd hosszában felszeletelt vöröshagymát, és rövid pirítás után hozzáadjuk az apró káposztát is. Megszórjuk fűszerpaprikával, és a betöltött káposztákat szorosan egymás mellé helyezzük az apró káposzta tetején. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a borsot, a zúzott fokhagymát, és fedő alatt 50 percig, kis lángon pároljuk. Ezután a töltelékeket kivesszük, és tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. Kiforraljuk, majd kipirított füstölt kolbászkarikákkal és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Extra tipp:

A savanyú káposztát helyettesíthetjük forrázott fejeskáposzta-, vagy éppen kelkáposzta-levelekkel is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.