Készítsd el a kerti parti sztárját - grillezett sajt salátával

Forrás: Lázár Chef -
grillezés Lázár Chef receptjei sajt sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet házi juhsajt
2 evőkanál olaj
saláta a tálaláshoz

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

Csak és kizárólag juh gomolya sajtot grillezzünk, mert ez az a sajt, ami valóban ilyen szép lesz, mint a képen - a többi leragad és elfolyik -, illetve az előre gyártott, "grillezni való sajtok" jók, csak azok nagy része egy merő só, úgyhogy vigyázni kell. A sajtot ujjnyi, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk - a vastagság is nagyon fontos, mert a vékonyakat nehéz megfordítani. Egy serpenyőt felhevítünk, félrehúzzuk, ráöntünk 1 evőkanál olajat, és ráhelyezzük a sajtot. A lángot kisebbre állítva 2-3 percig sütjük úgy, hogy közben nem mozdítjuk meg. Ezután egy spatulával hirtelen alányúlva megfordítjuk. A másik oldaláról már csak 1-2 percig süssük. Az így meggrillezett sajtot zöldsaláta-levelekkel és öntettel tálaljuk.

Extra tipp:

Legegyszerűbb salátaöntethez jól rázzunk össze 0,5 dl olívaolajat, 1 evőkanál mustárt, 1 evőkanál mézet és fél citrom levét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.