Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet házi juhsajt
2 evőkanál olaj
saláta a tálaláshoz

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

Csak és kizárólag juh gomolya sajtot grillezzünk, mert ez az a sajt, ami valóban ilyen szép lesz, mint a képen - a többi leragad és elfolyik -, illetve az előre gyártott, "grillezni való sajtok" jók, csak azok nagy része egy merő só, úgyhogy vigyázni kell. A sajtot ujjnyi, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk - a vastagság is nagyon fontos, mert a vékonyakat nehéz megfordítani. Egy serpenyőt felhevítünk, félrehúzzuk, ráöntünk 1 evőkanál olajat, és ráhelyezzük a sajtot. A lángot kisebbre állítva 2-3 percig sütjük úgy, hogy közben nem mozdítjuk meg. Ezután egy spatulával hirtelen alányúlva megfordítjuk. A másik oldaláról már csak 1-2 percig süssük. Az így meggrillezett sajtot zöldsaláta-levelekkel és öntettel tálaljuk.

Extra tipp:
Legegyszerűbb salátaöntethez jól rázzunk össze 0,5 dl olívaolajat, 1 evőkanál mustárt, 1 evőkanál mézet és fél citrom levét.