Lázár Chef receptjei hal sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Ha a nyár folyamán friss halat fogunk vagy kapunk, akkor és csakis akkor (!) érdemes elkészíteni. :-)

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1 darab édesvízi vagy tengeri hal/fő
10 dkg vaj
4 darab citrom
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só

Elkészítési idő: 30 perc

A hal lehet keszeg, kárász, compó, süllő, ezek egészben, de jó a pontyfilé is, csak ne patkó legyen. A kisméretű tengeri halak közül is jó majdnem mindegyik, kivéve a makrélát, akkor pedig, ha nagy testű halból készítjük, pl. lazacból, használjunk filét. A hal belsőségeit, pikkelyeit távolítsuk el, majd mossuk át bő vízzel. Megsózzuk kívül-belül, és belemasszírozunk 1 gerezd zúzott fokhagymát a beirdalt húsába. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd belehelyezzük a halat. Közepes lángon, lefedve, kb. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk, rácsavarjuk a citrom levét, ropogósra sütjük, és már tálalhatjuk is.

Extra tipp

Friss citrommal, zöld salátával, balzsamecettel tálaljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.