Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.
Akár egy ízletes reggelire vágysz, akár piknikezni indulsz, ez a fogás mindenképp nyerő lesz, kóstold meg te is!

Hozzávalók 4 személyre:
húsleves hozzávalói, ahogy te készíted
1 kg marhaszegy
1 teáskanál só
2 evőkanál étolaj
kenyér a tálaláshoz
Elkészítés ideje: elősütés 8-10 perc, főzés 1,5-2 óra
Elkészítés:
Felhasználás előtt sóval bedörzsöljük a húst, a külsejét megkenjük vékonyan olajjal, majd sütőbe téve, 200-250 fokon 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. Figyeljünk arra, hogy a sütés után már ne szúrjunk a húsba. Ezután a hideg vizet feltesszük egy nagy fazékban főni, majd elkészítjük a húslevest a megszokott módon. Miután a hús megpuhult, kivesszük a levesből, még melegen műanyag fóliába tekerjük, majd hűtőbe téve lehűtjük. Vékony szeletekre vágva, pirítóson vagy friss kenyéren tálaljuk – adhatunk mellé még tormakrémet, mustárt és wasabit is.