Müller Péter: "Még a legnagyobb bajban is felvillan gyakran a fény"

Forrás: Thinkstock -
boldogság szorongás félelem Müller Péter láthatatlan heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 130. rész.

Boldog voltam!... és én marha, észre sem vettem!

Színdarabom hőse, Seress Rezső kiált föl így, a Szomorú vasárnapban. A túlvilágon, a halála után, amikor visszatekint az életére. Utólag látja, hogy elment a boldogsága mellett. Utólag, amikor már késő.

Egy kicsit magamnak szól ez a kiáltás. És mindannyiunknak. Hogy fölöslegesen félünk, szorongunk, vagyunk rosszkedvűek, depressziósak. Ismerek embert, aki egész életében félt - és nem jött be az, amitől félt! Hiába félt. Nem leélte - hanem lefélte az életét. Fölöslegesen.

Forrás: Thinkstock

Hagyjuk, hogy a hétköznapi aggodalmak eluralják a lelkünket, s nem vesszük észre, hogy még a legnagyobb bajban is felvillan gyakran a fény. Elfelejtünk szeretni, elfelejtünk jónak lenni. Elfelejtünk örülni magának az életnek. Utólag jövünk rá, amikor már késő, hogy nem arra figyeltünk, amire kellett volna, és hogy észre sem vettük azokat a szép perceinket, vagy óráinkat, vagy napjainkat - csak amikor már késő. Utólag jövünk rá, hogy szeretnünk kellett volna egymást. Elfelejtjük örömnek tartani, hogy élünk s ver a szívünk - csak amikor már kezd szorítani a mellkasunk, és zsibbad a bal kezünk -, utólag döbbenünk rá, milyen áldás volt, hogy jó volt a szívünk.

Magamnak is írtam ezt a mondatot: "Ne légy marha! Vedd észre, hogy mennyi öröm van benned és körülötted!"

A jó párkapcsolat két szabad ember táncahttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140602-muller-peter-heti-utravaloja-szerint-a-jo-parkapcsolat-a-jo-tanchoz-hasonlit.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 129. rész.Müller PéterOrigoÁraszd a szeretet melegét, s legalább te melegben leszel!http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140512-muller-peter-heti-utravaloja-a-szeretet-aszimmetriajarol-szol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 126. rész.Müller PéterOrigoÁllj szóba önmagaddal!http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140526-muller-peter-heti-utravaloja-arrol-hogy-a-halal-el-nem-valaszt.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 128. rész.Müller PéterOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.