Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 134. rész.

Áldozatot az ember mindig olyan valamiért vagy valakiért hoz, amibe vagy akibe "szerelmes". Ezért észre sem veszi, hogy áldozat.

Ez így van. Egy anya nem tudja, hogy áldozatot hoz a gyerekéért. Egész nap, egész éjjel, egész évben, egész életében mást sem tesz, minthogy mindenét odaadja érte - de nem tudja, hogy ez áldozat.

Forrás: Thinkstock


És amikor viszed a gyógyszert a beteg férjednek, és reggeltől estig dolgozol, hogy meg tudjatok élni, valahogy - nem tudod, hogy ez áldozat. Ha éjjel-nappal tanulsz, mert valamire akarod vinni az életben - nem tudod, hogy ez áldozat. Amikor lőnek, és odaugrasz a szerelmed elé, hogy téged érjen a golyó s ne őt - nem tudod, hogy áldozat.

Ha már tudod, hogy áldozatot hozol, akkor már nem szereted igazán... sem őt, sem a gyerekedet, sem azt, amit tanulsz, sem a családodat... akkor már csikorogva működik az egész. Nyögni persze szabad, gyakran jogos is, de ha nincs benned szeretet, nehéz csinálni. Mindent. Akkor élni is nehéz.