Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 133. rész.

Viharban csak az a fa marad állva, amelynek mélyek és erősek a gyökerei.

De vigyázz! Az ember gyökerei nem a földben vannak, hanem fönt, az égben! A jövőjében. A te igazi gyökered nem az apukád, az anyukád, nem a család, amelyben születtél, nem is a föld, amelyen élsz, hanem az, ha tudod, KIÉRT és MIÉRT élsz! Ha van életcélod!

Forrás: Thinkstock

Ha szeretsz valakit, akiért érdemes élni: az a gyökered. Egy csodálatos pszichológus, aki lágerben élt évekig, azt tapasztalta, hogy nem azok menekültek meg, akik ki akartak mászni a bajból, hanem azok, akik hittek a jövőjükben. Ha van miért élned, túléled a bajokat. Ha van kiért élned, túléled a nehézségeidet.

A remény a legerősebb gyökér. És az, hogy valamit még tenned kell magaddal, másokkal! Ha hív egy belső hang: Állj föl! Szükségem van rád! Sok embert megmentett a szeretet. És az, ha fölismerte élete értelmét. Az ilyen a viharban állva marad. Vagy elesik ugyan, de föláll! Biztos, hogy föláll, mert tartják fölülről a gyökerei! Egész biztosan tapasztaltad ezt már.

Most mondom ki az okát: az ember az égből ered. Föntről. Ezért állt föl valaha négykézlábról két lábra, mert vonzotta hazája, az Ég. Inogva, de fölállt. Érezte, hogy amit a lelke keres, az nem lent van, hanem fönt.