Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 184. rész.

Ketten kellünk hozzá. Ahhoz, hogy élni kezdjen bármi, egy gondolat, egy érzés, egy történet, ketten kellünk. Én vagy te, csak elkezdhetjük.

Ravaszul van ez kitalálva. Az önző, egocentrikus ember, aki mindenki ellen él, legszívesebben egyedül csinálna mindent, önmagának, a saját örömére, a maga hasznára. De ez nem megy sokáig. Nem volt a teremtésben szomorúbb látvány, mint amikor még csak egyetlen ember élt az Édenkertben, Ádám. Ránézett az Isten, és azt mondta:  – Nem jó az embernek egyedül! – Nagyon szánalmas lehetett, szegény. Szerintem didergett a félelemtől. Azóta anya nélkül nem tudunk megszületni. Nem a megtermékenyülésre gondolok, mert az is kettős játszma, hanem magára a méhen belüli együttélésre egy másik lénnyel, és az utána következő, kölcsönös odaadottságra.

Kell a szeretet!

Forrás: Thinkstock

Levegő nélkül kb. 2-3 percet bírunk ki. Szeretet nélkül valamivel többet, de az már nem élet. A postás még hozza a levelet, a számláidat befizetheted, de már egy házat nem építhetsz egyedül, és semmit sem csinálhatsz önmagad, egyedül. A hajótörött Robinson megpróbált egyedül élni egy sivár szigeten, de ott sem akkor menekült meg, amikor a hullámok partra vetették, hanem amikor jött végre egy másik ember. Egy bennszülött.  Úgy hívták: Péntek. Milyen megváltó, nagy pillanat találkozni egy Péntekkel! Várj rá!... És el ne engedd, ha jön!... És mondd: „Péntek! Péntek!...Maradj velem, Péntek, én is veled leszek!”