Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 187. rész.

Minél jobban akarsz örülni, annál kevésbé sikerül. Az öröm, mondják, olyan madár, mely nem szívesen száll le az akarattól megfeszült lélekre.

Sok mindent lehet akarni, de az örömöt és a boldogságot nem. Az öröm: önfeledt. Akkor a legnagyobb, ha nem várod. Sok nászéjszakának ez okozza a csődjét…és a „Hogyan legyünk boldogok” című előadásokét is… A pszichénk, főleg a mai világban, sok olyasmivel van megterhelve (zaklatottság, elvárás, előítélet, kimerültség, szétszórtság, önmagunk „szoros emberfogása”), hogy eleve alkalmatlan a boldogságra.

Forrás: Thinkstock

Ezért iszunk és füvezünk, mert keressük a szabadságot.

Az önmagunktól való megszabadulás útját. Az öröm: önfeledt. Az igazi tánc is. Az igazi ének és beszélgetés és szeretkezés is önfeledt.

Egy ajándéknak akkor örülsz igazán, ha nem várod, nem készülsz rá. S ha megkérded: Miért kaptam ezt? – a felelet rá az, hogy: csak úgy!

Karácsonykor illik adni. Muszáj adni. De a „csak úgy” tuti, hogy szívből jött.