Müller Péter: "Az öröm, mondják, olyan madár, mely nem szívesen száll le az akarattól megfeszült lélekre"

Forrás: Thinkstock -
boldogság öröm akarat Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 187. rész.

Sok mindent lehet akarni, de az örömöt és a boldogságot nem. Az öröm: önfeledt. Akkor a legnagyobb, ha nem várod. Sok nászéjszakának ez okozza a csődjét…és a „Hogyan legyünk boldogok” című előadásokét is… A pszichénk, főleg a mai világban, sok olyasmivel van megterhelve (zaklatottság, elvárás, előítélet, kimerültség, szétszórtság, önmagunk „szoros emberfogása”), hogy eleve alkalmatlan a boldogságra.

Forrás: Thinkstock

Ezért iszunk és füvezünk, mert keressük a szabadságot.

Az önmagunktól való megszabadulás útját. Az öröm: önfeledt. Az igazi tánc is. Az igazi ének és beszélgetés és szeretkezés is önfeledt.

Egy ajándéknak akkor örülsz igazán, ha nem várod, nem készülsz rá. S ha megkérded: Miért kaptam ezt? – a felelet rá az, hogy: csak úgy!

Karácsonykor illik adni. Muszáj adni. De a „csak úgy” tuti, hogy szívből jött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.