Müller Péter: "Egy váratlan és őrült szeretkezésben több öröm lehet, mint egy szorongva várt nászéjszakában"

bölcsesség öröm Müller Péter szabadság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 243. rész.

Egy váratlan és őrült szeretkezésben több öröm lehet, mint egy szorongva várt nászéjszakában. Az öröm akkor jön, amikor elengeded magad. Amikor hagyod magad örülni. Amikor önfeledt vagy. Olyan, mint a repülés: elfelejted a gravitációt. Ennek lélektani oka van. Az ego a földhöz van horgonyozva. Fél, szorong, okoskodik, akar.

Forrás: Dreamstime

Az öröm pedig a lelkednek olyan rétegében él, ahol szabadság van.

Nem függsz senkitől. Magadtól sem. Az örömtől megrészegedsz, és ha részeg vagy, lehet, hogy örülni fogsz. Minek? Erre nincs válasz. Annak, amit kinevezel örömöd tárgyának. Gyerekkoromban egy ceruzának örültem, annyira, hogy éjjel a párnám alá rejtettem.

Az öröm úgy kezdődik, hogy az ember ledobja a kötelékeit. Felszabadul. Nagy művészek tudják, hogy örömöt úgy adnak, hogy megszabadítják nézőiket a hétköznapjaiktól, és a magasba repítik őket. Ha valaki tánc közben megnézi, hány óra van – lőttek az örömének. És akkor is, ha úgy megy táncolni, hogy „én most akkor is örülni fogok, ha a fene fenét eszik is”. Ott marad az arcán a görcsös akarás.

Müller Péter: „Ezért kevés a jó házasság, és ezért olyan törékeny”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160801-muller-peter-a-jo-hazassag-titkarol-beszel-eheti-bolcsessegeben.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 242. rész. Müller Péter--Müller Péter - A hónap témája: Szeretet, szerelem, szeretkezéshttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160801-muller-peter-a-szeretetrol-szerelemrol-megcsalasrol-hazassagrol-szeretkezesrol-ir.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller PéterOrigoMüller Péter: "Kibe vagy szerelmes?"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160725-muller-peter-eheti-bolcsessegeben-a-szerelemrol-a-csalodasrol-almokrol-ir.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 241. rész. Müller PéterOrigoMüller Péter: "A nehezet is könnyebbé teszi"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160718-muller-peter-a-boldogsagrol-a-szokasokrol-mesel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 240. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Az egyikben a jövődről álmodsz, a másikban csak a jelened elől menekülsz"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160711-muller-peter-a-kepzelet-es-az-illuzio-kozotti-kulonbsegekrol-beszel-heti-bolcsessegeben.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 239. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Bízz a láthatatlan összefüggésekben!"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160525-muller-peter-az-elmulasrol-a-sorsrol-a-lathatatlan-osszefuggesekrol-az-egeszrol-irta-heti.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 233. rész. Müller Péter--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.