Müller Péter: "Jóval könnyebb egy ember lelkét elvarázsolni, mint a varázslatból fölébreszteni"

Forrás: Dreamstime -
hiedelem bölcsesség Müller Péter hit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 244. rész.

Múltunk, belénk rögzült családi emlékek, hiedelmek, félelmek, megszokások és társadalmi előítéletek varázslatában élünk. A felébredés azért nehéz, mert nem tudjuk, hogy ez varázslat.

Azt hisszük, hogy ez A VALÓSÁG.

Forrás: Dreamstime

Ez van! Hit- és hiedelemrendszerek mozgatják a világot. Minden kort más hiedelem, mint ahogy Madách Imre Az ember tragédiájában megírta. A hiedelmek az egyetlen és megrendíthetetlen valóság élményét jelentik számunkra, ezért nehéz belőle ébredni. A mai hiedelem például az, hogy „Minden a pénz!" Ez addig igaz, míg mindenki hiszi. Ha a hit meginog, a pénz hatalma megszűnik. Megéltem a világháború után. Volt ezerbillió millpengőm, (ezerbilliószor egymilliárd!) és egy tojást nem adtak érte.

Így van az életünkben is mindennel. Nem vagyok ellene a varázslatoknak, de vannak rossz varázslatok is. És ha ebben élsz, nincs más menekvés, csakis a felébredés. Hidd el, nemcsak az álom, a valóság is lehet szép.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.