Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 248. rész.

Az élet: hasra esés! És fenékre huppanás! Bizony, gyerekek, bohócok vagyunk mind! Mert először van a baj, a félelem, a fájdalom, a Jaj, istenem!... és aztán derű és az öröm és a nevetés! 

Forrás: Dreamstime

Ez egy bohócmester tanítása az „Isten bohócai” című könyvemből. Azoknak szól, akik sohasem maradnak padlón. Ha meghalnak sem, mert tudják, hogy van halhatatlanság. A nevetés, amiről itt szó van, nem a gúny, nem az irónia, nem az, amikor másokon röhögünk, hanem amikor saját magunkon! De úgy, hogy a könnyünk is kicsordul néha! Ezt hívják szívből jövő nevetésnek! 

Így csak a mélységesen bölcs ember tud nevetni. A jó lélek. 

Ha találkozol ilyen férfival, ne gondolkozz, menj hozzá!... És fiúk: ha találkoztok ilyen nővel: azonnal elvenni! Erős az ilyen nő! Jó a környezetében élni. És jó lesz a gyerekének lenni!