Müller Péter: "Van a lélekben valami olyan kőkeménység, amit csakis a könnyek tudnak feloldani”

Forrás: Dreamstime -
önsajnálat bölcsesség továbblépés felemelkedés Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 245. rész. 
Forrás: Dreamstime

Síráspárti vagyok, mert gyógyítja a lelket. A görög tragédiákban egész kórusok sírtak. És a férfihősök ott voltak szerethetők, ahol eltörtek, s mint Mézga a sebesült fán, megjelent szemükben a gyengeség és önsajnálat könnye. A szeretet arról szól, hogy a másik bennem van. S ha a másik meghalt, vagy megcsalt, vagy bajban van: én érzem, mert bennem fáj, és én vérzek tőle! Tehát jogos a „mi lesz most velem?” fájdalma.

A baj ott van, amikor valakiben megfagy a hiány, és nem megsebesül, hanem lelkileg megnyomorodik.

Amikor nem tudja kibőgni magát! Amikor nem tud visszatalálni önmagához, és benne marad a vesztés kéjesen fájdalmas érzésében. Az önsajnálat egy darabig hasznos és jogos. De egy bizonyos időn túl káros, és vétek magunkkal szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.