Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 305. rész.

A többnejűséget azok a kultúrák találták ki, amelyek csakis a nemi vágyat, de a szerelmet sohasem ismerték. Hímek, de nem férfiak. Több szerelmem éppúgy nem lehet, ahogy több istenem sem. Csak Egy. A többiekben nem is tudok hinni, nem is ismerhetem, és főleg nem szerethetem őket. 

Test kívánhat sok testet – de a lélek csak egyet. Azt az egyetlen Egyet.

Több szerelmem éppúgy nem lehet, ahogy több istenem sem. Csak Egy.Forrás: Thinkstock

Az egy az élet legtitkosabb, leggazdagabb szava. Százmillió, vágytól hajtott ondósejt indulhat az útjára, de céljába csak egyetlenegy jut. Egy. És egyetlenegybe. Ebből az eggyé válásból születtél te és én, és mindenki. „Egyetlenem!" – így nevezed a szerelmedet. És az is. Nincs rá jobb kifejezés. Amíg szerelmes vagy belé, ötmilliárd ember közül ő az egyetlenegy. Így érzed, és így mondod. Olyan van, főleg férfinál, hogy megkívánsz mást is, sokat is, négyet is, tizet is, százat is, de ez nem szerelem. 

A szerelem: páros tánc: a kettő eggyé válik benne. 

A magyar nyelv csodája, hogy erre külön szót alkotott. Hasonlít a „szeretet"- re, de nem az. A szeretetben sok mindenki van. De a szerelemben csak egy. Nincs benne senki más, csak Te.