Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 307. rész.

A szerelem azt jelenti, hogy vágyatokból, vonzalmatokból, képzeletetekből ketten, csakis ti ketten, két szalmaszálon fújtok magatok köré egy színes és gyönyörű szappanbuborékot. 

És ebben éltek. Egy színes varázsgömbben. Részeg szívetek azt mondja: ez örökké tart, hiszen minden szerelem: örök szerelem. Ereje, vonzása, lényege, misztériuma, anyaga nem a mulandóságból való. Eszetek azonban azt mondja, hogy bármikor elpukkanhat a csodagömb, megszűnik a varázslat, és a „régi káosz újra visszatér", mert a halál világában semmi sem tart örökké.

"Részeg szívetek azt mondja: ez örökké tart, hiszen minden szerelem: örök szerelem"Forrás: Shutterstock

Aki szerelmes féltékeny, mert tudja, hogy a varázsgömb roppant sérülékeny. Más hozzáér, és vége. 

A Bibliában Isten azt mondja önmagáról: „Én emésztő tűz és féltékeny Isten vagyok!" És ezt mondja minden szerelmes is. Égjünk el egymásban önfeledten, fájdalmasan, égjünk el egymásban gyönyörrel – de jaj, ha ez nem így lesz, és elárulod a csodagömbünket!

Aki csak szeret, az megbocsátja a hűtlenséget.
De aki szerelmes, soha!