Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 314. rész.

Az élet legritkább csodapillanata, amikor a szerelmesek egyforma intenzitással szeretik egymást, s lángjuk, mint két fáklya lobogó lángja, összefonódik. Az egyik előbb-utóbb kisebb lánggal ég. Néha már csak füstöl.”

"A testi kéj is elmúlik, és széthull az ölelés"Forrás: Shutterstock

Más szóval: a csoda nem tart sokáig. A testi kéj is csak egy robbanás, csúcsélmény, mely elmúlik, és széthull az ölelés. Megtartani hosszan nem lehet. Ilyen a lelki élmény is. Mámor, amelyben nem lehet hosszú ideig megmaradni, mert az ember a földszinten él, és a szerelem: repülés. S rendszerint az egyik röpteti a másikat. A világ leggyönyörűbb lírai verseit azok írták, akik jobban szerettek, mint a párjuk őket. A költők szeretői nem írtak nagy verseket, s nem szavaltak a szerelemről. Nem azért, mert nem tudtak írni, hanem mert nem szerettek annyira. Ezért minden nagy dal teli van sóvárgással, fájdalommal, s csakis a lélekben átélt, a valóságban meg nem kapott gyönyörűséggel. Kis vigasz, hogy anyám erre azt mondta: „A BORITÉK AKKOR IS LERAGAD, HA CSAK AZ EGYIK FELÉN VAN RAGASZTÓ."