Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Döbbentem olvasom ezt a Facebookon. Kiderült, hogy ez egy másik Müller Péter, aki régóta működtet valamilyen pénzes, internetes fórumot. Jó alkalom, hogy elmondjam:

ahhoz, hogy valakinek személyes tanácsot adjak, látni kell az arcát, a szemét. Érezni a lényét, a sugárzását. Hosszan és gyakran személyesen beszélgetni vele. Néha hónapokig.

,,Ahhoz, hogy valakinek személyes tanácsot adjak, látni kell az arcát, a szemét. Érezni a lényét, a sugárzását. Hosszan és gyakran személyesen beszélgetni vele. Néha hónapokig"Forrás: Shutterstock

Egy párkapcsolatnál: mindkettőjükkel. Belenyúlni mások sorsába nagy felelősség. Ahogy szívműtétet sem lehet személytelenül, interneten keresztül csinálni, úgy lelki tanácsot is csak élő kapcsolatban lehet adni. Ha egyáltalán tud valaki! Ez nemcsak diploma és szakértelem kérdése, de léleklátásé is. S ahogy a legjobb sebész, néha a legjobb pszichológus is téved.

Én még a barátaimnak sem merek tanácsot adni.

Minél idősebb lettem, annál gyakrabban tapasztaltam, hogy nem látok tisztán. Író vagyok, nem gyógyító. És minden írásomban azt sugallom: gondold át, írd magadban újra a szövegemet! Mondataim hatnak. De csakis veled együtt! Mintha verset olvasnál – prózában. Tudj nemet mondani, hiszen én is nemet mondok néha magamnak. Az én olvasóim nem „hisznek”, hanem együtt gondolkodnak, éreznek velem. Szabadon. És mindig hozzátesznek magukból valamit.