Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 321. rész.

Nem találkoztam még olyan anyával, akinek fő kérdése nem ez: Mi lesz majd a gyerekemmel ebben az őrült világban?

Személytelen, lélektelen, robotvilág felé megyünk. Beilleszkedni érzékeny lélekkel nehéz, sőt, lehetetlen. Meg kell tanulnunk a számítógép fejével gondolkodni. Szív nélkül, mert a gép ezt nem ismeri. És a gyerekünk nem erre születik! Érzései, álmai vannak, szeretetre éhes, jóságra, emberségre, örömre, játékra. A szív derűjére.

"És a gyerekünk nem erre születik! Érzései, álmai vannak.."Forrás: Shutterstock

Bölcs anya az, aki megtalálja a határt, meddig tanulja meg gyereke a gépszív világának rideg törvényeit, amelyben élni kénytelen majd - nincs mese! És meddig őrizze meg magában a bölcs gyereket, akiben élő szív lüktet, és zene szól.

Ez a mondás, hogy „nincs mese!” a rabvilág törvénye. Mese igenis van! Az élet: mese! És aki megőrzi magában a gyermeket, tudja, hogy mesében él. Hol vidám, hol szomorú mesében, szeretetben, szerelemben és küzdelmekben, melynek ő a hőse. És nem engedi lelkét megölni, és elméjét a rideg ész nevében meghülyíteni. Jó anyákból árad a derű, és a bölcs szeretet. És tudja, hogy van mese!