Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 330. rész.

Iskolában elvárják a gyerekektől, hogy figyeljenek. Nem tudják, hogy először meg kell tanítani őket figyelni! Ez lenne a legfontosabb tantárgy. Egész életre szóló haszna van!

Az lesz a miénk, amire figyelmet szentelünk. Más szóval: összpontosítunk. Ez az életismeretnek, önismeretnek és az egész létünknek a titka. Szétszórtságból nem lesz semmi. És erre a lelkünk hajlamos. „Gyárilag", önkénytelenül szétszórtak vagyunk. És a világ még inkább szét akar szórni.

 

Figyelj a belső hangodra!Forrás: Thinkstock

Minden bölcs kultúra ott kezdte a nevelést, hogy megtanította az embert figyelni. Ma már nem értjük, hogy a legvadabb harcművészet miért kezdődik csendes meditációval. Ezért! Hogy megismered magad, és a helyzetet, amiben vagy. Bármi akarsz lenni, bármit el akarsz érni: mindennek titka a figyelem. De meg kell tanulni. Figyelj! Érdemes.