Müller Péter: "Az lesz a miénk, amire figyelmet szentelünk"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség figyelem Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 330. rész.

Az lesz a miénk, amire figyelmet szentelünk. Más szóval: összpontosítunk. Ez az életismeretnek, önismeretnek és az egész létünknek a titka. Szétszórtságból nem lesz semmi. És erre a lelkünk hajlamos. „Gyárilag", önkénytelenül szétszórtak vagyunk. És a világ még inkább szét akar szórni.

Figyelj a belső hangodra! Forrás: Thinkstock

Minden bölcs kultúra ott kezdte a nevelést, hogy megtanította az embert figyelni. Ma már nem értjük, hogy a legvadabb harcművészet miért kezdődik csendes meditációval. Ezért! Hogy megismered magad, és a helyzetet, amiben vagy. Bármi akarsz lenni, bármit el akarsz érni: mindennek titka a figyelem. De meg kell tanulni. Figyelj! Érdemes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.