Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 345. rész.

Félni, szomorkodni, levertnek lenni lehet egyedül is. A depressziós ember elbújik önmagába. De az örömöt meg akarjuk osztani! Akár idegenekkel is. Az igazi öröm csakis a másokkal megosztott öröm!

Minden ember kivétel nélkül társas lény. A magányba csak menekül. Az egónk azonban állandó önvédelemben él, tart másoktól, s a félelmünk elzár a másik embertől. Ezért nagy pillanat, amikor szívünkben megszólal az öröm, és átadjuk magunkat a társastáncnak.

Félni, szomorkodni, levertnek lenni lehet egyedül isForrás: Shutterstock

Végre kilépünk magányunk páncéljából, melyet önzésből és félelemből kovácsoltunk magunkra, s merünk végre nyitott szívvel élni.

Ehhez nemcsak valami jó hír kell, hanem bátorság és erő is. Ha nem félek: enyém a világ!... És a testvérem lesz még az idegen ember is... Ez az igazi művészek titka. Hogy önfeledtté tudják tenni az embereket! Újra megtanítják őket repülni! Nyisd ki a szárnyadat!... És ne félj!