Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 368. rész.

A biztató szónak, ha szeretettel mondják, mágikus ereje van. A barátságoknak, de még az orvos-beteg és a szülő-gyerek kapcsolatnak is ez a titka.

Az igazi kritika sohasem lesújtó és az igazi bírálat és igazmondás sohasem kíméletlen. Jézus és Dávid király Isten lelkét látta még azokban is, akit te hitványnak tartasz.

„Az igazmondás sohasem kíméletlen”Forrás: Shutterstock

A londoni olimpián egy fekete bajnok összevissza verte Papp Lacit. Tántorogva botorkált a sarokba. Véresen, félájultan, reménytelenül. 'Zsiga bácsi – kérdezte zseniális edzőjétől –, mit csináljak?!' És a Mester azt felelte: 'Üsd ki!...' Ez volt az edzői tanács. S ez megérintette a lelkét. Ment és kiütötte. Legfényesebb aranyérmünk így született. Kevés a jó szó manapság. És az igazi barátság is. Abba is hagytam volna írói mesterségemet, ha nem hinnék az emberek potenciális jóságában és magasabbrendűségében. Még akkor is, ha csak egy százaléka van a megvalósításának: az Egy többet ér, mint a Kilencvenkilenc.”